fbpx
Main menu
Silvano Hrelja: Dokažimo da smo stranka vrijedna respekta i da se mirovine ne smiju dirati Foto: Tina Lončar/HSU

Silvano Hrelja: Dokažimo da smo stranka vrijedna respekta i da se mirovine ne smiju dirati

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika(HSU) Silvano Hrelja i kandidatkinja umirovljeničke stranke na izborima za Euoropski parlament Višnja Fortuna predstavili su županijskim članovima stranke i simpatizerima u Dubrovniku program i cilj HSU-a na predstojećim izborima za Europski parlament.

Silvano Hrelja je na tribini pod nazivom "Zaštiti svoju mirovinu putem Europskog i hrvatskog parlamenta“ naveo sve uspjehe koje je stranka napravila od prvog pojavljivanja u Hrvatskom Saboru.

- Već smo jedanaest godina u Hrvatskom Saboru i time smo pokazali da nismo samo neka stranka, nego respektabilna parlamentarna stranka koja ima 25 tisuća članova. Zahvaljujući našem djelovanju isplaćeno je 11 milijardi kuna duga umirovljenicima i njihovim nasljednicima. Da nije bilo HSU-a umirovljenici bi u ovih jedanaest godina izgubili ukupno 40 milijardi kuna, a to je iznos koji se godišnje daje za sve mirovine, istaknuo je Hrelja dodajući kako se nisu borili samo za svoje članove, nego i za umirovljenike koji glasaju za HDZ, SDP, HSS i ostale stranke.

- Ne dozvoljavamo priču da je mirovinski fond neodrživ. Za nas je to pravno pitanje, sva su ta prava umirovljenici stjecali desetljećima uplatama doprinosa i ne mogu im se oduzeti, smatra Silvano Hrelja.

Predsjednik HSU-a se nakon toga osvrnuo na rješenje drugog velikog problema za umirovljenike, a to je izjednačavanje mirovina. - 2005. smo krenuli s izjednačavanjem mirovina i u tome smo uspjeli. Dato nam je da riješimo problem i zato moramo biti ponosni na sve što smo napravili, kaže Silvano Hrelja.

HSU je izgubio podosta glasova pojavom mnogih umirovljeničkih stranaka pa su se nakon samostalnih izlazaka na izbore morali odlučivati na ulaske u koalicije. - Prvo smo izašli samostalno na izbore i ostvarili veliki rezultat, nakon toga smo bili prisiljeni ući u koaliciju jer su nas na to natjerale političke stranke koje nas “jako vole“, a smetamo im. Osnovali su 15 umirovljeničkih stranaka i zbog toga je veoma rizično izaći samostalno na izbore, izjavio je vodeći čovjek HSU-a.

No, na izborima za Europski parlament HSU očekuje veliki rezultat, a to je 50 tisuća glasova za njihovu kandidatkinju Višnju Fortunu. - Možemo dokazati da vrijedimo na izborima za EU parlament. Mjera nam je 50 tisuća glasova, to je 25 tisuća članova i svaki član bi na biralište trebao povesti još jednog birača. Želimo postati prva umirovljenička stranka u Europskoj uniji koja će imati zastupnika u Europskom parlamentu. Moramo dokazati da smo stranka vrijedna respekta i da se mirovine ne smiju dirati, zaključuje Hrelja.

Kandidatkinja HSU-a na zajedničkoj listi za Europski parlament SDP-HNS-IDS-HSU Višnja Fortuna, uvjerena je kako će predstavljati hrvatske umirovljenike u Europi. - Znate kolika je čast predstavljati milijun i 200 tisuća umirovljenika, a sigurna sam da će se to i dogoditi. Dobro će mi doći i moje prezime na izborima, u šali je kazala Fortuna koja je dvije godine bila zastupnica u Saboru, a sada je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u Gradu Zagrebu.

Skup u Hotelu Petka su otvorili domaćini, predsjednici gradske i županijske organizacije HSU-a, Ivo Jadrušić i Ivo Margaretić koji su okupljenima još jednom ponovili uspjehe njihove stranke u Gradu Dubrovniku, ali i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Antonio Vojvodić

http://dubrovacki.hr/clanak/61311/silvano-hreljadokazimo-da-smo-stranka-vrijedna-respekta-i-da-se-mirovine-ne-smiju-dirati

Na vrh članka

Facebook