fbpx
Main menu
"Birati Višnju Fortunu znači štititi interese umirovljenika" Foto: Dragan Vicković

"Birati Višnju Fortunu znači štititi interese umirovljenika"

U Celinama kraj Vrbovca održana je 7. travnja 2014. tribina koju je organizirala Županijska organizacija HSU-a Zagrebačke županije, a domaćin je bila Gradska organizacija HSU- grada Vrbovca. Tribini je bilo nazočno preko 250 članova HSU iz gradskih i općinskih organizacija istočnog dijela županije.

Već u srijedu 9. travnja tribina se održava u Zaprešiću za zapadni dio Zagrebačke županije. Za 11 mjesta u EU parlamentu natječe se 7 koalicijskih i 18 samostalnih lista političkih stranaka. HSU  izlazi u  „Kukuriku koaliciji“, a kandidat HSU-a je Višnja Fortuna koja se nalazi na 7. mjestu.
"U idućih pet godina najvažnije teme rasprava u EU parlamentu bit će socijalna pitanja:  borbom protiv nezaposlenosti, socijalne isključivosti i siromaštva kao i traženje više socijalne pravde. Ja sam 39 godina socijalna radnica i dobro poznajem tu problematiku. Hrvatska je među četiri najsiromašnije zemlje EU pa će trebati znati  artikulirati problematiku ljudi treće životne dobi, posebno umirovljenika", poručila je kandidatkinja HSU Višnja Fortuna.
"Što god radila i gdje god bila ja sam socijalna radnica", kaže Fortuna te dodaje kako je u svojoj karijeri prošla sve stepenice od socijalne radnice koja radi na terenu s korisnicima do pročelnice zadužene za  za socijalnu politiku Grada Zagreba koji ima 230.000 umirovljenika.
Na tribini u Vrbovcu govorio je i Silvano Hrelja, predsjednik HSU koji je naglasio „da nije bilo HSU  umirovljenici u Hrvatskoj ne bi dobili 40 milijardi kuna dodatnih prava u posljednjih deset godina“, koja su dobili kako je rekao djelovanjem HSU, podsjetivši da je riječ o obeštećenju umirovljenika, dodatku na mirovinu i brojnim drugim pravima.
Hrelja je na tribini u Vrbovcu pozvao umirovljenika i članove HSU-a da na predstojećim europskih izborima na zajedničkoj listi “Kukuriku koalicije“ zaokruže Višnju Fortunu koja predstavlja cijelu Hrvatsku stranku umirovljenika i tako učvrste politički položaj umirovljenika i zaštite svoje mirovine od bilo kakvih nasrtaja.
Izaći na izbore za EU parlament 25. svibnja 2014. i zaokružiti Višnju Fortunu znači štititi svoje interese, zaključio je Silvano Hrelja.

Na vrh članka

Facebook