fbpx
Main menu
"Ovo su prvi izbori na kojima možemo birati" Foto: facebook/Milan Bandić

"Ovo su prvi izbori na kojima možemo birati"

„Samo jednom u nečemu možete biti prvi, a prvi se pamte. Budimo zajedno prvi!“, ovim riječima se Višnja Fortuna, kandidatkinja Hrvatske stranke umirovljenika na izborima za Europski parlament, obratila okupljenima u prepunoj kongresnoj dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu.

Istaknula je kako će tada prvi put u povijesti jedna umirovljenička stranka imati svoju zastupnicu u Europskom parlamentu te pozvala građane da joj poklone svoje povjerenje i dopuste joj da se bori za prava umirovljenika u najvišoj zakonodavnoj instituciji u Europi.

Na motivacijskom skupu svoju podršku Fortuni, inače pročelnici Ureda za socijalna pitanja i osobe s invaliditetom grada Zagreba, došao je iskazati i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić koji je istaknuo Višnju Fortunu kao svoju najbližu suradnicu i napomenuo da je ona jedina osoba koju bi došao javno podržati. „Može se glumiti 15 minuta, a ne 15 godina. Višnja već 15 godina radi iz čiste ljubavi prema ljudima“, naglasio je Bandić. Osobito je okupljenima jasno poručio kako su ovo prvi izbori na kojima možemo birati, a ne glasovati, te ih pozvao da na dan izbora izađu i zaokruže broj 7 na listi broj 20, Višnju Fortunu.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja kazao je kako stranka uskoro postaje punoljetna, te da su europski izbori pravi test zrelosti stranke koja je odlučna u nakani da uz parlamentarce u hrvatskom Saboru uskoro dobije i euro-parlamentarku.

Okupljenima se obratila i Biserka Budigan, predsjednica Sindikata umirovljenika Grada Zagreba, koja je izrazila svoje zadovoljstvo činjenicom da je kandidatkinja HSU na ovim izborima upravo Višnja Fortuna jer je svojim dugogodišnjim radom i zalaganjem pokazala koliko je osjetljiva na pitanja socijalne problematike i uvijek je bila na raspolaganju za umirovljenike.  Predsjednica Matice Marija Kalebota podsjetila je na gorku činjenicu kako mnogi umirovljenici ne mogu preživjeti od svojih mirovina premda su, kako je rekla, Hrvatska stranka umirovljenika, Savez umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske mnogo učinili po tom pitanju. Stoga je od izuzetne važnosti, naglasila je, da umirovljenici u Europskom parlamentu imaju osobu koja će štititi njihove interese.

Predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, dr. Zorislav Bobuš, upozorio je kako se o mreži udruga osoba s invaliditetom u Hrvatskoj premalo zna, te upitao je li se čulo dosad i za jednu raspravu u Europskom parlamentu vezano uz osobe s invaliditetom.  Istaknuo je Višnju Fortunu kao kompetentnu i stručnu osobu koja će omogućiti da se čuje glas onih skupina u društvu koje su dosad bile nepravedno marginalizirane.

Fotografije sa skupa možete vidjeti ovdje.

Na vrh članka

Facebook