fbpx
Main menu
Isprika Silvanu Hrelji zbog teksta u 24sata Pismo Suzane Đebro

Isprika Silvanu Hrelji zbog teksta u 24sata

Nakon što je dnevni list 24sata objavio fotografije predsjednika HSU Silvana Hrelje koje sugeriraju da „spava“ u saborskim klupama, kratkim pismom se javila profesorica u srednjoj školi Stjepan Ivšić iz Orahovice, Suzana Đebro.

U pismu se ispričava Silvanu Hrelji zbog nanesene štete i demantira tvrdnje anonimnog učenika, autora spornih fotografija koji je tvrdio da je zastupnik HSU-a zaspao na razgovoru s učenicima navedene škole.

Također, kaže da je poslala demanti novinama koje su objavile spornu fotografiju. Prema našim saznanjima, demanti, očekivano, nije objavljen zbog čega izražavamo žaljenje.

Podsjetimo, list 24sata u subotu 15. 11. 2014. godine u tiskanom izdanju objavio je fotografije Silvana Hrelja, predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika čiji sadržaj sugerira da Hrelja spava u trenutku dok posjetitelji Sabora, učenici SŠ Stjepana Ivšića iz Orahovice postavljaju pitanja zastupnicima koji su se odazvali na razgovor. Unatoč činjenici da su prisutni zastupnici Peđa Grbin i Nada Damjanac posvjedočili da su tvrdnje anonimnog autora fotografija netočne, list na krajnje tendenciozan način objavljuje tekst naslova: „Spavač Hrelja. Umorio se od dugog sjedenja… Šef stranke umirovljenika prespavao je predavanje srednjoškolcima u Saboru“.

Sporne navode demantirao je i Silvano Hrelja tvrdnjom da je nekoliko puta provjeravao mobitel koji je bio na bešumnom načinu rada, ali ni to nije bilo dovoljno da novinarke 24sata koje potpisuju tekst L. Negovetić i M. Bratović zaključe da je Hrelja ipak spavao.

"Žalosti nas činjenica da koliko god se trudili postavljati dobre temelje u odgoju i obrazovanju naših učenika, poticati ih na kritičko razmišljanje utemeljeno na istinitima činjenicama, a ne na predrasudama o bilo kojem dijelu društva  i odgajati ih u smislu poštivanja autoriteta u tom istom društvu, jednostavno se pokazuje nemogućim da škola kao institucija i njeni profesori uspiju utjecati na svakog pojedinca, bez obzira na trud i napor koji pri tome ulažemo. Ovim putem se osobno ispričavam g. Hrelji ispred SŠ Stjepan Ivšić Orahovica, profesora i svih ostalih učenika koji su taj dan bili u Saboru i vidjeli da je g. Hrelja sudjelovao u razgovoru, bio izrazito raspoložen za odgovaranje na pitanja,  te pridonio tome da atmosfera bude vedra", rekla je, između ostalog, profesorica Đebro u pismu.

Hrvatska stranka umirovljenika zahvaljuje Suzani Đebro na reakciji kojom je potvrdila navode svih sudionika spornog događanja te izražava žaljenje što je ovaj navodni incident zasjenio važnije teme kojima se HSU bavi, poput spašavanja dijela mirovina 3860 umirovljenika o kojima nitko u ovoj zemlji ne vodi računa.

Na vrh članka

Facebook