fbpx
Main menu
Od ministra Hajdaša Dončića očekujemo ispriku zbog uznemiravanja umirovljenika

Od ministra Hajdaša Dončića očekujemo ispriku zbog uznemiravanja umirovljenika

Hrvatska stranka umirovljenika smatra neprimjerenima izjave ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića u kojima grubo i tendenciozno uznemirava umirovljenike i radnike najavom o smanjenju mirovina i  plaća u slučaju propasti projekta monetizacije autocesta.

Podsjećamo ministra Hajdaša Dončića da su mirovinska prava neotuđiva i ne mogu biti instrument u funkciji krpanja proračunskih rupa.


Kako je predsjednik Vlade Zoran Milanović u više navrata rekao da se mirovine neće smanjivati, očekujemo da se ogradi od neprimjerenih izjava ministra Hajdaša Dončića te još jednom nedvosmisleno potvrdi da se smanjenje proračunskog deficita neće prevaliti preko leđa umirovljenika i radnika u Hrvatskoj.


Očekujemo od ministra Hajdaša Dončića ispriku te ga pozivamo da se ubuduće, kada bude govorio o umirovljenicima, pokuša staviti u ulogu osobe starije životne dobi kojoj je ionako mala mirovina jedini izvor prihoda.


HSU izražava žaljenje zbog ad-hoc izjava koje stvaraju atmosferu neizvjesnosti te za učinak imaju gubitak povjerenja građana u institucije.

Na vrh članka

Facebook