fbpx
Main menu
Hrvatska raste. Nema povratka na staro. Foto: SDP

Hrvatska raste. Nema povratka na staro.

Predsjednici SDP-a, HSU-a, HNS-a, A-HSS-a, Hrvatskih laburista i Zagorske stranke potpisali su 8. rujna koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće parlamentarne izbore.

„Koalicija smo glave i srca, volimo Hrvatsku i dajemo državi sve što možemo. Građani su nam na prvom mjestu, na drugom mjestu, a trećega nema. Uveli smo red, ostvarujemo rast i moramo tako nastaviti dalje. Hrvatska raste i nema povratka na staro“, poručio je predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović te poručio da je ova koalicija jamac daljnjeg rasta Hrvatske.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja je zahvalio građanima na strpljenju, a posebno umirovljenicima koji su bili "zadnja linija obrane od krize". Dodao je da su umirovljenici dvije godine bili bez usklađivanja mirovina te najavio isplatu božićnica umirovljenicima.

"Neću ništa obećavati, ali stvari se računaju", znakovito je zaključio Hrelja.

Čelnica HNS-a i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić rekla je kako "nije mogla zamisliti da bi na izborima 2015. glavne teme i dalje mogle biti zastrašivanje i politika straha, prijetnje, pitanja trebaju li svi ljudi, bez obzira na etnicitet, dob, spol i seksualnu orijentaciju uživati ista prava, i tko će se kome osvetiti nakon izbora" izrazivši uvjerenje da će se rast Hrvatske nastaviti i u sljedećem mandatu.

Koalicijski sporazum potpisan je u varaždinskoj proizvodnoj zoni koja zapošljava 4500 radnika.

Na vrh članka

Facebook