fbpx
Main menu
Zaključci predsjedništva HSU povodom pregovora o formiranju Vlade

Zaključci predsjedništva HSU povodom pregovora o formiranju Vlade

Predsjedništvo Hrvatske stranke umirovljenika na sjednici održanoj 17. prosinca 2015. godine povodom pregovora o formiranju parlamentarne većine i Vlade Republike Hrvatske donijelo je sljedeće zaključke.

1. Hrvatska stranka umirovljenika na parlamentarne izbore održane 8. studenog 2015. izašla je u okviru koalicije Hrvatska raste na temelju sporazuma potpisanog između partnerskih stranaka SDP, HNS, HSU, HL, A-HSS i ZS na kojima je osvojila dva zastupnička mandata.

2. Hrvatska stranka umirovljenika u središtu svoga programa ima materijalna prava sadašnjih i budućih umirovljenika te izražavamo spremnost za nastavkom razgovora u okviru koalicije Hrvatska raste s MOST-om kako bi se postiglo suglasje o važnim reformskim mjerama u mirovinskom sustavu, kadrovskim rješenjima i drugim pitanjima koja su važna za standard građana.

3. Hrvatska stranka umirovljenika smatra ključnim konstituiranje Sabora kao najvišeg predstavničkog tijela građana te poziva sve izabrane zastupnike na odgovornost kako bi se izbjegla paraliza političkog sustava čime bi se dovelo u pitanje i donošenje proračuna za 2016. godinu, a time i isplata mirovina i plaća.

4. Hrvatska stranka umirovljenika spremna je poduprijeti napore izabranih zastupnika koji su suglasni s našim ciljevima konstituiranja Sabora i formiranja Vlade Republike Hrvatske prema načelima stručnosti i  odgovornosti.

Na vrh članka

Facebook