fbpx
Main menu
U prvom tjednu skupili smo 31 383 potpisa

U prvom tjednu skupili smo 31 383 potpisa

Aktivisti Hrvatske stranke umirovljenika u prvom tjednu akcije prikupljanja potpisa protiv poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja skupili su 31 383 potpisa građana u cijeloj Hrvatskoj.

Akcija traje do kraja mjeseca, a potpisi se skupljaju na frekventnim lokacijama u svim većim gradovima u Hrvatskoj. Peticija se može potpisati i preko interneta ovdje.

Akciju skupljanja potpisa protiv poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna pokrenuli smo kako bi zaustavili nepotreban udar na džepove građana u korist privatnih osiguravajućih kuća. Ako država uništi dopunsko zdravstveno osiguranje koje je u njenom vlasništvu, postoji opasnost da će starijim osobama privatni osiguravatelji policu dopunskog naplaćivati po višestruko većim cijenama jer spadaju u rizičnu skupinu – ili će ih odbiti osigurati – na što ne možemo prihvatiti jer vjerujemo da je postojeći model koji se temelji na solidarnosti mladih i starijih građana financijski isplativ, dobar i održiv.

Pozivamo stoga građane da do kraja mjeseca podrže ovu akciju svojim potpisom kako bi stali na kraj Vladinim „reformama“ koje se prebijaju isključivo preko leđa građana.

Akciju su do sada podržale Matica umirovljenika Hrvatske i Sindikat umirovljenika Hrvatske, a u aktivno prikupljanje potpisa uključit će se i Forum mladih SDP-a čime se šalje poruka da su naši mlađi sugrađani spremni poduprijeti umirovljenike u borbi za zajednička prava.

Na vrh članka

Facebook