fbpx
Main menu
HSU pokreće inicijativu za opoziv ministra Darija Nakića

HSU pokreće inicijativu za opoziv ministra Darija Nakića

Hrvatska stranka umirovljenika oštro osuđuje odluke Vlade Republike Hrvatske kojima se zbog poskupljenja smanjuje dostupnost zdravstvenih usluga i svjesno i namjerno dovodi u pitanje sustav temeljen na solidarnosti kojeg su građani gradili desetljećima.

Poskupljenje maksimalnog iznosa participacije za bolničko liječenje s dvije na tri tisuće kuna te uvođenje naknade za pregled u hitnom bolničkom prijemu su samo uvod u dodatna poskupljenja čiji je krajnji cilj privatizacija zdravstvenih usluga i dodatno bogaćenje već bogatih.

Takozvane reforme koje isključivo idu na štetu građana očito su jedino rješenje koje je u stanju proizvesti ova slučajna Vlada na čelu s premijerom koji je iz farmaceutske industrije instaliran na najodgovorniju poziciju u državi.

Hrvatska stranka umirovljenika će u Saboru pokrenuti inicijativu za opoziv ministra Darija Nakića kako bi se spriječila nemjerljiva šteta za građane Republike Hrvatske koju ovaj ministar proizvodi svojim odlukama čiji će krajnji cilj biti zdravstvo dostupno isključivo bogatima, a ne potrebitima.

Više od 100 tisuća potpisa koje je Hrvatska stranka umirovljenika prikupila, zajedno s partnerskim strankama i udrugama, protiv poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja jasno signaliziraju kakav je stav građana o radu ministra Nakića što nam daje čvrsto uvjerenje da smo u borbi protiv onih koji žele dodatno osiromašiti građane za račun velikih kompanija, na pravoj strani.

HSU će u ovoj akciji tražiti potporu od građana i političkih stranaka kojima je javni interes ispred privatnog.

Na vrh članka

Facebook