fbpx
Main menu
HSU i HNS zajedno u Zagrebu

HSU i HNS zajedno u Zagrebu

Na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, javnosti je predstavljen novoosnovani Klub zastupnika HNS-a i HSU-a te je najavljen zajednički izlazak ovih dviju stranaka na predstojeće lokalne izbore uz potporu kandidatkinji za gradonačelnicu Anki Mrak-Taritaš.

Za predsjednika Kluba zastupnika izabran je HNS-ov Tomislav Stojak, potpredsjednica je zastupnica HSU Davorka Vukadin Samardžić, a članice su potpredsjednica Gradske skupštine Vesna Sudar (HSU) i Vesna Roje (HNS).

"Osnivanje zajedničkog Kluba je politička poruka o suradnji dviju stranaka koje imaju kompatibilne programe", rekao je Tomislav Stojak izrazivši nadu da je riječ o početku suradnje koja će 'kulminirati na lokalnim izborima nakon pobjede naše opcije', zaključio je Stojak.

Zastupnica HSU-a Davorka Vukadin Samardžić je izrazila uvjerenje kako je u Zagrebu došlo vrijeme za promjenu, a lice te promjene je Anka Mrak-Taritaš.

"Zagrebački HSU prepoznao je trenutak u kojem se nalazi grad Zagreb, vjerujemo da su promjene potrebne. Nadamo se da će izbori donijeti pozitivne promjene kada je riječ o brizi prema starijima, a tu prije svega mislim da izgradnju domova za umirovljenike", rekla je Vukadin Samardžić.

Novinarima se obratila i Anka Mrak Taritaš ustvrdivši da "nema ni jedne zagrebačke teme o kojoj nećemo reći jasan stav, ali ne kao predizborno obećanje, jer je muzej predizbornih obećanja već je dupkom pun eksponata". Izrazila je zadovoljstvo osnivanjem Kluba zastupnika HSU-HNS te je podsjetila da ovakva suradnja odlično funkcionira i u Saboru.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja je pohvalio napore zagrebačkog HNS-a i HSU-a te je izrazio uvjerenje kako je ova suradnja važna za promjene koje će se dogoditi u Zagrebu. 

Na vrh članka

Facebook