fbpx
Main menu
Održana 13. redovita i izvještajna skupština HSU foto: HSU

Održana 13. redovita i izvještajna skupština HSU

U petak, 16. studenog održana je 13. redovita i izvještajna skupština Hrvatske stranke umirovljenika u hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama.


Na samom početku rada, više od dvije stotine delegata pozdravio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je izrazio zadovoljstvo što je HSU izabrao ovu županiju za domaćinstvo svoje skupštine. Istaknuo je kako ima sjajnu suradnju s našom strankom, a posebno s predsjednikom ŽO HSU Krapinsko-zagorske županije Josipom Kovačićem.
"U ovoj prostoriji ima više mudrosti i iskustva nego u svim gradskim i županijskim vijećima, ali i u Saboru", rekao je župan Kolar i izmamio pljesak prisutnih delegata. Svoje izlaganje završio je izrazivši uvjerenje da će se suradnja na dobrobit svih građana, a posebno umirovljenika između županije i HSU-a nastaviti na obostrano zadovoljstvo.

Nakon župana Kolara, skupštini se obratio i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja koji je pozdravio delegate i zahvalio im da dolasku. Istaknuo je da naša stranka već više od dva desetljeća "igra u prvoj ligi" i da je ponosan na tu činjenicu. "Sjedimo za stolom na mjestima gdje se donose odluke i jedini smo predstavnik umirovljenika na svim važnim mjestima, od mjesnog odbora do visokog predstavničkog doma građana. Zašto ovo spominjem? Zato jer samo stranka koja zna što hoće i kako to ostvariti i samo stranka koja ima rezultate može opstati na burnoj političkoj sceni na kojoj nove političke opcije rastu kao gljive poslije kiše, a starima analitičari predviđaju sve teži i teži život", kazao je Hrelja te dodao da "naša stranka promiče vrijednosti rada i zaštitu svih prava koja proističu iz rada" što je jamac opstanka na političkoj sceni.

Osvrnuvši se na mirovinsku reformu, Hrelja je kazao kako će "sadašnji radnici će raditi dulje za manje mirovine", negativno je komentirao namjeru Vlade da se produlji radni vijek i poveća penalizacija prijevremenog umirovljenja. Na kraju pozdravnog govora apelirao je povećanje društvene solidarnosti kazavši kako se mirovinskom reformom neće značajnije mijenjati uvjeti sadašnjih umirovljenika, ali kako ne smijemo pristati na smanjenje prava naše "braće radnika".

Nakon pozdravnih govora skuptina je nastavila s radom pod vodstvom predsjednice radnog predsjedništva Olge Muratti. Skupština je jednoglasno prihvatila izvješće predsjednika HSU-a i predsjednika Nadzornog odbora Josipa Brajdića te potvrdila statutarnu odluku iz 2016. godine.

Također, skupština je popunila upražnjena mjesta u predsjedništvu stranke i nadzornom odboru, a na ta mjesta su izabrane Davorka Vukadin Tabaković i Marina Kordić.

 

Na vrh članka

Facebook