fbpx
Main menu
Vodstvo HSU-a kod premijera Plenkovića zbog 'projekta liftovi'

Vodstvo HSU-a kod premijera Plenkovića zbog 'projekta liftovi'

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja sastao se u četvrtak s premijerom Andrejom Plenkovićem i razgovarao o projektu ugradnje liftova u višekatne stambene zgrade uz sufinanciranje iz europskih fondova.


Silvano Hrelja je informirao predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o ad-hoc anketi koju su proveli aktivisti HSU-a u gradovima u kojima postoji potreba za realizacijom ovoga projekta te je naglasio kako je na 705 potpisnih lista prikupljeno 4690 potpisa predstavnika stanara i osoba koje žive u zgradama čime su iskazali interes za ugradnji lifta u svoje stambene jedinice.
„Kada bi se liftovi ugradili samo u ove zgrade čiji su stanari iskazali interes u anketi naše stranke, uložili bi smo preko 40 milijuna eura u naše nekretnine i pomogli 7109 starijih osoba i invalida koji u njima žive da budu mobilniji čime bi se značajno utjecalo na povećanje kvalitete života naših sugrađana“, naglasio je Silvano Hrelja.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo projektom te naglasio kako će Vlada učiniti sve napore da do realizacije projekta dođe.
Na sastanku je bila i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac koja je ponovila kako će ministarstvo nakon obrade podataka objaviti pilot natječaj za ugradnju liftova.
Potpredsjednik HSU-a Franjo Marković također je sudjelovao na sastanku te je izrazio uvjerenje da će se napori koje HSU poduzima po ovom pitanju konačno isplatiti.

Na vrh članka

Facebook