fbpx
Main menu
HSU pristupio Amsterdamskoj koaliciji

HSU pristupio Amsterdamskoj koaliciji

''Amsterdamska koalicija sada dobiva partnera koji već petnaest godina u parlamentu radi na definiranju socijalnih minimuma, ispravljanju nepravdi u mirovinskom, socijalnom i zdravstvenom sustavu'', poručio je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja na potpisivanju aneksa sporazuma kojim najjača umirovljenička opcija i službeno pristupa savezu HSS-a, GLAS-a, IDS-a i PGS-a, a cilj je osvajanje dva mandata na izborima za Europski parlament u svibnju 2019. godine.


Predsjednica stranke GLAS, Anka Mrak Taritaš naglašava kako je cilj ove koalicije na predstojećim izborima biti "najžešća proeuropska opcija" te dodaje kako su posljednje ankete pokazale da je Amsterdamska koalicija najsnažnija oporbena opcija u Hrvatskoj.
"Građani su prepoznali našu iskrenost, zalaganje te da budimo nadu i vjeru. Zalagat ćemo se za Europu i Hrvatsku te imamo dovoljno snage da kolegama u HDZ-u kažemo dosta je bilo. Da iskoristim rječnik koji kolege iz HDZ puno bolje poznaju – da im kažemo 'ne meže'', slikovito se izrazila Mrak Taritaš te pozvala kolege iz SDP-a da se jave kad riješe unutarstranačke probleme i sjednu za stol s Amsterdamskom koalicijom.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak je poručio da su apstinenti najsnažnija politička opcija  te izrazio uvjerenje da će Amsterdamska koalicija privući one koji nemaju za koga glasati.
"Samo je jedna europska politika zamišljena prije dvadeset godina – ujedinjena Europa bez granica, Europa mira, napretka i tolerancije. Mi jedini u Hrvatskoj predstavljamo europsku politiku, HDZ predstavlja Orbanovu politiku'', kazao je Beljak.  

Lider IDS-a Boris Miletić istaknuo je kako će izbori za Europski parlament odlučivati o dvije Hrvatske i dvije Europe te ustvrdio da na njima odlučujemo želimo li otvoreno, naprednu i prosperitetnu Hrvatsku i Europu ili neku drugu.

Predsjednik PGS-a Dario Vasilić ocijenio je kako u Hrvatskoj ne postoje snage koje promoviraju zdrav razum te kako je to šansa Amsterdamske koalicije.

Na vrh članka

Facebook