fbpx
Main menu
HSU ostao bez dijela proračunskog novca

HSU ostao bez dijela proračunskog novca

Odlukom saborskog odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Hrvatska stranka umirovljenika ostala je bez prava na financiranje iz državnog proračuna u posljednjem tromjesečju ove godine zbog kašnjenja u objavljivanju financijskog izvještaja za 2011. godinu u zakonskom roku koji je istekao 1. ožujka 2012. godine.

Podsjećamo, HSU je financijski izvještaj za 2011. godinu predao Državnom uredu za reviziju u zakonskom roku, no zbog kašnjenja u objavljivanju od nekoliko dana stranka ostaje bez 252.437 kuna. Državna revizija je tada upozorila HSU na kašnjenje te je izvještaj sa zakašnjenjem objavljen na stranicama Hrvatske stranke umirovljenika. Stav Državne revizije je bio tolerantan zbog činjenice da je 2012. bila prva godina primjene te zakonske odredbe i ništa nije upućivalo na ovakvu odluku s godinom dana zakašnjenja. Napominjemo da se Državna revizija u nalazu revizije o poslovanju HSU-a za 2011. godinu na kaznu zbog kašnjenja s objavom nije osvrnula. Indikativna je reakcija Državne revizije 15. srpnja 2013. godine s 15 mjeseci zakašnjenja.

Dio medija je, nažalost, netočno prenio informaciju o obustavi sredstava Hrvatskoj stranci umirovljenika tvrdeći da se obustava odnosi na financijski izvještaj za 2012. godinu.

Međutim, ostaje činjenica da je HSU zakasnio s objavom navedenog financijskog izvještaja te se ovim putem još jednom ispričavamo članovima stranke, simpatizerima i biračima.

HSU će, naravno, poštovati odluku Odbora i kao i uvijek, svoje greške pošteno platiti.

Na vrh članka

Facebook