fbpx
Main menu

Potpisan sporazum o suradnji između HSU, DeSUS-a i PUPS-a

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Demokratična stranka upokojencev Slovenije (DeSUS) i Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) potpisale su u Ljubljani sporazum o suradnji i prijateljstvu.


Sporazum se temelji na zajedničkim programskim načelima kojima je u središtu demokracija, vladavina prava i socijalna država, s posebnim naglaskom na prava socijalno ugroženih skupina ljudi kao što su stariji, osobe s invaliditetom... Aktivnosti tješnje suradnje između stranaka potpisnica uključivat će i suradnju na međunarodnom planu u svrhu zaštite prava osoba treće životne dobi, razmjenu iskustava i dobrih rješenja u zaštiti prava ugroženih skupina, ali i suradnju i razmjenu ideja u djelovanju političkih stranaka na očuvanju vrijednosti socijalne države na načelu solidarnosti.


Potpisanim protokolom stranke su oformile koordinaciju koja će se sastajati najmanje jednom godišnje na razini predsjednika stranaka, a jedan od lidera stranaka predsjedava koordinacijom i mandat mu traje dvije godine.
Sporazum o suradnji potpisali su predsjednik DeSUS-a i slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, predsjednik HSU Silvano Hrelja i u ime predsjednika PUPS Jovana Krkobabića, član predsjedništva ove stranke Milan Korać.

Na vrh članka

Facebook