fbpx
Main menu
Hrelja apelirao na spas Mirne Rovinj

Hrelja apelirao na spas Mirne Rovinj

"Nedopustivo je da na egzistenciji radnika netko radi nekretninski biznis", rekao je Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika govoreći u Saboru o otvaranju stečajnog postupka nad tvornicom za preradu ribe Mirna Rovinj osnovanom daleke 1877. godine.

Dodao je da situacija u kojoj se Mirna nalazi "ide na dušu Visokom trgovačkom sudu" jer je 2002. godine otvoren stečajni postupak tijekom kojeg su se postupno počele rješavati financijske dubioze ove tvrtke, a Sud je stečaj obustavio nakon čega je "nastavljeno po starom".

Rekao je da je Mirna zaštitni znak grada Rovinja te pozvao Vladu da ostavi radnike ove tvrtke da rade ono što najbolje znaju, dodavši da Mirnu treba dobiti poduzeće kojoj je prehrambena proizvodnja "core bussines".  

U Saboru je bilo riječi i o poslovanju Hrvatske radio televizije o čemu je u ime Kluba zastupnika HSU-a govorio Željko Šemper podsjetivši da se iznos RTV pristojbe računa na temelju visine prosječne plaće koja je dva i pol puta veća od prosječne mirovine što, po njegovoj ocjeni, umirovljenike stavlja u nezavidan položaj.

"Na prosječnu mirovinu od 2266 kuna prema Zakonu o mirovinskom osiguranju pristojba iznosi 3,6 posto, na prosječnu obiteljsku mirovinu 4,3 posto, a na prosječnu najnižu mirovinu gotovo 6 posto", ustvrdio je Šemper zaključivši da umirovljenici ne mogu plaćati tako visoku cijenu pristojbe te predložio da se uvede novi sustav izračuna koji bi bio primjeren primanjima umirovljenika u Hrvatskoj.

Situaciju s programom HRT-a komentirao je i Silvano Hrelja koji je uputio apel da se na male ekrane vrati emisija namijenjena umirovljenicima Treća dob u obliku i u terminu na kojeg su umirovljenici naviknuli.

Na vrh članka

Facebook