Tijela stranke

Veselko Gabričević umirovljeni je general Hrvatske vojske rođen 29.9.1948. g. u naselju Gardun, Trilj. Osnovnu školu pohađa u Trilju, a gimnaziju u Sinju. Školuje se na Vojnoj akademiji u Beogradu gdje završava magisterij vojnih znanosti te nakon toga radi u vojsci.

Dragovoljac je Domovinskog rata, tijekom kojeg je obnašao mnoge visoke vojne dužnosti.

Nositelj je više odličja i priznanja te ima veliko iskustvo u organizaciji i vođenju velikih sustava. 

U mirovinu odlazi 2000. godine, a naglašava da ju je stekao na temelju radnog staža, a ne kao invalid Domovinskog rata.

2007. g. osniva Gradsku organizaciju HSU Trilj s kojom od prvog izlaska na lokalne izbore sudjeluje u Gradskom vijeću.

Bio je potpredsjednik HSU-a, predsjednik Županijske organizacije Splitsko-dalmatinske županije te predsjednik Foruma branitelja HSU-a.

Njegov moto je da bude s onima i uz one koji najteže žive i koji su obespravljeni. U Domovinskom ratu to su bili vojnici, a danas su to umirovljenici. 

Oženjen je, otac dvoje djece i djed četvero unučadi . Slobodno vrijeme provodi u svojem voćnjaku i ribolovu.

Srećko Vuković rođen je 6.8. 1960. godine u Požegi. Nakon završetka Pravnog fakulteta u Zagrebu 1983. godine, volontira kao pripravnik na Općinskom sudu, a u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje radi od 1985. godine sve do danas. Na poslovima provedbe mirovinskog osiguranja prošao je sve “stepenice” od referenta za donošenje rješenja o ostvarivanju prava, pa do ravnatelja Zavoda u dva četverogodišnja mandata, od 2001. do 2004. i od 2012. do 2016. godine.

Do ulaska u HSU prošle godine nije bio član niti jedne političke stranke, ali upravo s Hrvatskom strankom umirovljenika surađuje već od 2004. godine kad je pri kraju prvog mandata ravnatelja zajedno s vodećim predstavnicima HSU i udruga umirovljenika radio na postavljanju sheme za izračun povrata duga umirovljenika. Posljednje tri godine član je Savjeta za mirovinska pitanja HSU i autor većine zakonskih prijedloga HSU-a u Hrvatskom saboru.

 S velikim životnim i radnim iskustvom u provedbi mirovinskog osiguranja (preko 35 godina), s iskustvom rukovođenja i upravljanja velikim i razgranatim sustavom HZMO-a (Zavod je institucija koja djeluje na 110 lokacija s 2.700 zaposlenih), odlučio se aktivno angažirati na ponovnom uzdizanju HSU-a u respektabilnu stranku koja, kao što je i do sada to činila, može ostvariti značajne ciljeve za umirovljenike (ali i one koji će to tek postati).

Naglašava da fokus djelovanja HSU, kao jedine parlamentarne i vodeće stranke umirovljeničke populacije u Republici Hrvatskoj, mora ostati usmjeren na borbu protiv siromaštva, jačanje sigurnosti i dostojanstva umirovljeničke populacije kroz veće mirovine i kvalitetniju zdravstvenu i socijalnu skrb. A zadaća Hrvatske stranke umirovljenika je jasna: slušati glas umirovljenika, pripremiti dobra i kvalitetna zakonska rješenja, osigurati političku podršku za njihovo usvajanje i uvjete za brzu i učinkovitu provedbu!

 Uz uspostavljanje suradnje s umirovljeničkim udrugama radi zajedničkog sinergijskog djelovanja, HSU treba proširiti horizonte svog djelovanja i prema biračima u dobi od 50+, jer su oni itekako zainteresirani za svoju budućnost i dostojanstven život u starosti. Moto mu je: “Imali jednu ili sto i jednu godinu, uvijek mijenjajte i sebe i svijet na bolje… Često ćete ga čuti da svoja izlaganja završava riječima: “I srcem i razumom, zajednički do ostvarenja ciljeva HSU!”

 

Zlatko Marciuš

marciuš

 • potpredsjednik 1. skupine županija, koja uključuje ŽO HSU Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Međimurske županije

Vinko Piližota 

piližota

 • potpredsjednik 2. skupine županija, koja uključuje ŽO HSU Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Primorsko-goranske i Istarske županije te gradove Otočac i Senj

Jadranka Bahlen

bahlen

 • potpredsjednica 3. skupine županija, koja uključuje GO HSU Grada Zagreba, ŽO HSU Zagrebačke, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije

Veselko Gabričević, predsjednik

Srećko Vuković, zamjenik predsjednika

Zlatko Marciuš, potpredsjednik

Vinko Piližota, potpredsjednik

Jadranka Bahlen, potpredsjednica

Željko Šemper, član

Olga Muratti, članica

Goran Zadražil, predsjednik

Siniša Bebić, zamjenik predsjednika

Željko Bačani, član

Goran Pavelić, član

Središnji odbor čine:

 • predsjednici županijskih organizacija;
 • članovi/ce županijskih organizacija sukladno ukupnom broju HSU-ovih vijećnika/zastupnika u županiji (za 15 vijećnika/zastupnika i članova izvršne vlasti u županijama, gradovima i općinama po jedan član, te za svakih idućih 15 vijećnika i članova izvršne vlasti 1 član);
 • predsjednik/ca;
 • zamjenik/ca predsjednika/ce
 • potpredsjednici/ce
 • članovi/ce Predsjedništva;
 • zastupnici/ce Stranke u Hrvatskom saboru;
 • predstavnici/ce izvršne vlasti iz redova Stranke na razini države

VESELKO GABRIČEVIĆ

SREĆKO VUKOVIĆ

ZLATKO MARCIUŠ

VINKO PILIŽOTA

JADRANKA BAHLEN

ŽELJKO ŠEMPER

OLGA MURATTI

MARIO CVITAN

MILIVOJ IVEKOVIĆ

JOSIP KOVAČIĆ

ŽELJKO ČLEKOVIĆ

EMIL FRANJEVIĆ

JOSIP SVILIČIĆ

ŽELJKO PINTAR

ZLATKO BARILA

DAVOR ZUBOVIĆ

JASMIN BABIĆ

IVAN DELIĆ

IVAN PERIĆ

MARIJA ANIĆ

KRUNOSLAV MAZALIN

MARINKO LUKENDA

SILVESTAR KRKA

RADOVAN CVEK

ALDA MILETIĆ

CVIJETO CVJETKOVIĆ

DAVORKA VUKADIN

SILVANO HRELJA