Novosti

Obilazak potresom pogođene Banije

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević i saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja posjetili su jučer, 13.1.2021. g., potresom pogođenu Baniju. Dočekali su ih predsjednik

Društvene mreže

GLASOVI UMIROVLJENIKA U SABORU

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hrvatska stranka umirovljenika u Restart koaliciji dobila je sjajne partnere – imat će ih i umirovljenici.


Svakih nekoliko godina, pred izbore, riječ “umirovljenik” spominje se češće nego “reforme”. Sjete se velike i male stranke da u Republici Hrvatskoj
živi više od milijun umirovljenika i da bi trebalo baciti mrežu na taj dio biračkog mora. Obećanja su zavodljiva, ponude velikodušne, iznosi nerealni i tako svaki dan kampanje postaje Božić. Neke se stranke, pak, sjete da u nazivu imaju umirovljenike i s tim dođu na stol za pregovore o koalicijama. Nema kontinuiranog rada, nema rezultata, nema ideja ni rješenja, ali imaju tu čarobnu riječ u nazivu stranke koja će dobro izgledati na glasačkom listiću i možda dovući koji glas umirovljenika. Koje podcjenjivanje.

Hrvatska stranka umirovljenika jedina je parlamentarna umirovljenička stranka. Nastala je iz potrebe da se mirovine povećaju, da se prava umirovljenika zaštite i to činimo već više od 20 godina, od toga 17 u Saboru.
Umirovljenici nisu u potpunosti iskoristili svoju stranku pa većinu saborskih godina imaju po jednoga zastupnika, tako da su glas uvijek imali, ali ne i utjecaj. Kad god se pružila prilika da se izvrši politički pritisak i ispregovara potez za dobrobit umirovljenika, Hrvatska stranka umirovljenika to je iskoristila.
Ponosni smo na povrat duga umirovljenicima, na obranu niske jedinstvene cijene police dopunskoga osiguranja i što smo uspjeli pokazati da je moguće isplatiti božićnicu svim umirovljenicima u Hrvatskoj.
Želimo i možemo puno više, ali trebamo vašu podršku.

Umirovljenici s pravom nisu zadovoljni, ali moramo se zapitati:

  • kako bi tek bilo bez zastupnika umirovljenika u Saboru?
  • što se realno može postići s jednim ili dva zastupnika?

Dokažite mudrost zrelih godina, pokažite snagu zajedništva i pojačajte taj umirovljenički stroj u Saboru.
Sabor je mjesto na kojem se donose zakoni, a dobri zakoni osiguravaju dobar život. Ne sezonska predizborna obećanja, nego samo i jedino promišljeni zakoni.
Parlamentarni status i kontinuirani rad u zajednicama privukao je u stranku vrhunske stručnjake, aktivne i zanimljive volontere, kvalitetne ljude koji su voljni i sposobni zastupati umirovljenike na svim razinama političkog i društvenog djelovanja.

Podržite kandidatkinje i kandidate Hrvatske stranke umirovljenika na listi Restart koalicije. Stanite iza njih i oni će stajati za vas, dajte im svoj glas i oni će biti vaš glas u Saboru.

PRVA IZBORNA JEDINICA
Lista 18/broj 10 DAVORKA VUKADIN TABAKOVIĆ

DRUGA IZBORNA JEDINICA
Lista 16/broj 8 DRAGICA TRUMBETAŠ

TREĆA IZBORNA JEDINICA
Lista 17/broj 12 JADRANKA BAHLEN

ČETVRTA IZBORNA JEDINICA
Lista 15/broj 5 TOMISLAV ŽAGAR

PETA IZBORNA JEDINICA
Lista 12/broj 8 dr.sc. MIRNA KRAJINA ANDRIČEVIĆ, dr. med. (nestranačka)

ŠESTA IZBORNA JEDINICA
Lista 17/broj 8 MILENKA PETROVIĆ ŠEKORANJA

OSMA IZBORNA JEDINICA
Lista 17/broj 3 SILVANO HRELJA

DEVETA IZBORNA JEDINICA
Lista 14/broj 5 LJUBICA KARDUM

DESETA IZBORNA JEDINICA
Lista 13/broj 7 PERO MEMED