Novosti

Obilazak potresom pogođene Banije

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević i saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja posjetili su jučer, 13.1.2021. g., potresom pogođenu Baniju. Dočekali su ih predsjednik

Društvene mreže

TOMISLAV ŽAGAR – kandidat za predsjednika HSU-a

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

U nastavku pročitajte životopis kojima se predstavio kandidat za predsjednika HSU-a, gospodin Tomislav Žagar.

ŠKOLSKE KLUPE

Rođen sam 10. prosinca 1969. godine u Novoj Bukovici, gdje sam završio i osnovnu školu. Srednju školu, smjer matematičko-informatički, završio sam u Slatini te diplomirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Završio sam i pedagoško-psihološku izobrazbu na Pedagoškom fakultetu u Osijeku i položio stručni ispit za učitelja tehničke kulture i voditelja informatičke učionice te stručni ispit za obavljanje poslova prostornog uređenja i graditeljstva.

Nešto manje od tri godine radio sam na poslovima pripreme tehničke dokumentacije strojarskih instalacija te vođenja gradilišta. Nakon što sam završio pedagoško-psihološku izobrazbu 12 godina sam radio kao profesor strojarske grupe predmeta i učitelj tehničke kulture i informatike. Godine 2011. sam izabran u Hrvatski sabor i tu sam dužnost obavljao do izbora u srpnju. S obzirom na natječaje na koje sam se prijavio uskoro bih ponovo trebao početi raditi kao profesor strojarske grupe predmeta u srednjoj školi.

POLITIČAR

Osim dužnosti zastupnika bio sam član općinskog vijeća, predsjednik općinskog vijeća, a 2009. godine sam izabran za načelnika Općine Nova Bukovica pobjedom u prvom krugu. Od 2011. do 2017. bio sam i predsjednik Upravnog vijeća Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Bio sam član SDP-a iz kojeg sam istupio. Član sam HSU-a nešto više od godinu dana te sam i u Hrvatskom saboru aktivno sudjelovao u kreiranju i predlaganju zakonskih prijedloga HSU-a, zajedno s kolegom Silvano Hreljom, u Klubu HSU-a i nezavisnih zastupnika.

O sebi još mogu navesti da sam oženjen i otac dvije kćeri te sudionik Domovinskog rata.

MOJA VIZIJA HSU-a

Hrvatska stranka umirovljenika ima svoju sadržajnu povijest političkog djelovanja kao i značajnu političku ulogu u modernoj hrvatskoj politici. Upravo zbog te činjenice, ona je i mora biti prepoznata i prepoznatljiva kod hrvatskih građana kao stranka koja je nezaobilazna i ima centralnu ulogu u prepoznavanju i analizi svih problema s kojima se susreću umirovljenici i starije osobe te predlaganju zakonskih rješenja za rješavanje tih problema.

Mirovinski sustav je izuzetno složen sustav te je potrebna značajna razina znanja i iskustva za razumijevanje problema i predlaganje konstruktivnih rješenja. Hrvatska stranka umirovljenika je do sada već pokazala i u javnosti će i u budućnosti sve više biti prepoznata kao stranka stručnih i kompetentnih ljudi. Ljudi koji poznaju problematiku i nude svoja znanja u kreiranju prijedloga koji nisu politički populizam već realna rješenja nagomilanih problema.

Kao parlamentarna stranka je do sada ponudila niz dobrih zakona. Te aktivnosti će nastaviti i pojačati i što je najvažnije građanima približiti svoje prijedloge, jer je iznimno važno da razumiju kako je to ispravan put rješavanju problema. Treba raskrinkavati sve pojedince i stranke koji samo prigodno u predizborno vrijeme nude čarobna rješenja i političke floskule te odjednom pričaju o solidarnosti.

Solidarnost je temeljna vrijednost na kojoj HSU gradi svoje politike. Solidarnost mladih prema starijima, zdravih prema bolesnima, bogatih prema siromašnima. Ovu solidarnost ne vidimo kao dobru volju već kao društveni ugovor. Samo društva koja imaju i poštuju ugovore sa svojim građanima su prosperitetna. Poduzimat ćemo u budućnosti niz akcija kako bismo uključili što više  građana i približili im naše ideje za izgradnju boljeg i pravednijeg društva.

Najveći dio umirovljenika u Republici Hrvatskoj živi siromašno. Prvi zadatak je učiniti sve kako bi se njihov položaj promijenio. Duboko smo svjesni da se sve ono što se događa na tržištu rada reflektira, kako na položaj sadašnjih, tako i na budućih umirovljenika te stabilnost mirovinskog sustava.

Cilj nam je uključiti u stranku članove svih dobnih skupina jer borba za pristojne i pravedne mirovine počinje s borbom za pravedne plaće.

HSU je od samog svoga osnutka najvažniji politički instrument za ostvarivanje ciljeva kojima težimo, ali HSU trebamo pretvoriti i u najsnažniji politički instrument izgradnje prosperitetnog društva. U taj posao idemo otvorena srca i jasnih ciljeva.

Naša stranka je, po nazivu, umirovljenička, a po srcu i ciljevima vječito mlada, vitalna i energična.