Društvene mreže

Održana konferencija za medije u Rijeci o povećanim cijenama gradskog prijevoza: “Jednostrane odluke su vrlo štetne”

Predstavnici Hrvatske stranke umirovljenika održali su u Rijeci konferenciju za medije na kojoj su osudili drastično povećanje cijena gradskog prijevoza u Gradu Rijeci.

Tome se osobito usprotivila naša vijećnica u Gradu Rijeci Ljiljana Cvjetović koja je o povećanju cijena govorila i na sjednici Gradskog vijeća, osobito u kontekstu toga da nije bilo prethodne konzultacije i dogovora s predstavnicima umirovljenika.

Predsjednik Županijske organizacije HSU-a Primorsko-goranske županije Davor Zubović zaključio je da su ovakve jednostrane odluke politički vrlo štetne i ne pridonose povjerenju umirovljeničke populacije prema gradskim vlastima. Izrazio je nadu da se slični udari na životni standard umirovljenika u Rijeci više neće ponoviti.

Uz protivljenje porastu cijena javnog prijevoza i komunalnih naknada kao gorućeg problema u Rijeci naš član Mato Tomljanović je govorio o izmjeni zakona koje je Hrvatska stranka umirovljenika inicirala, a odnosi se na obiteljske mirovine.

Izvješće s konferencije za medije možete pročitati na poveznicama: