Novosti

Društvene mreže

Povoljniji lokalni autobusni prijevoz za umirovljenike u Koprivničko-križevačkoj županiji

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Inicijativa Hrvatske stranke umirovljenika kojom se traži povoljniji prijevoz osoba starije životne dobi diljem Hrvatske pala je na plodno tlo i u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Na prijedlog HSU-a župan Darko Koren je 10. ožujka 2022. godine ugovorio s cestovnim prijevoznicima iznos mjesečne karte za umirovljenike iz ove županije koja će biti 20% od pune cijene. Cijena dnevne karte također će iznositi samo 20 % od ukupne cijene.

Prilikom potpisivanja ugovora u Županijskoj upravi o javnoj usluzi prijevoza u cestovnom prometu predsjednik Županijske organizacije HSU-a i ujedno Savjeta za umirovljenike i starije osobe Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar rekao je:

„Umirovljenička populacija posebno je pogođena u ovim kriznim vremenima, a i inače je opterećena malim primanjima. Stoga zahvaljujem Županiji što ponovno pokazuje posebno razumijevanje i skrb. Popust na dnevne i mjesečne karte koji će se ostvariti preko prijevoznika mnogo će nam značiti u ispunjavanju svakodnevnih obveza i omogućiti veću dostupnost usluga koje su nam potrebne. Iznimno sam zadovoljan što nastavljamo konstruktivnu suradnju na korist naših umirovljenika te što smo zajedno ostvarili brojne važne stvari, primjerice subvencioniranje smještaja u privatnim domovima za starije. Zahvaljujem svima uključenima.“