Novosti

Nastavljamo s nuđenjem konkretnih rješenja!

U nastojanju da našim sugrađanima, osobito starije životne dobi, pružimo pomoć u prevladavanju svakodnevnih teškoća Savjet Hrvatske stranke umirovljenika izradio je Prijedlog

Društvene mreže

Što s liftovima?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Silvano Hrelja na Aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru uputio je ovo pitanje ministrici regionalnog razvoja i fondova europske unije Nataši Tramišak.

Tramišak je odgovorila da je do sada propušteno programiranje za ove projekte u razdoblju do 2020. godine, no aktivnosti koje se odnose na ugradnju dizala jesu prihvatljive u vidu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija isključivo kao jedna od aktivnosti, ali ne kao zaseban poziv s isključivim ciljem ugradnje dizala u (višestambene) zgrade, odnosno objekte.

Ministarstvo je započelo neformalni dijalog s Komisijom vezano za programiranje nove generacije programskih dokumenata te je pristupilo pripremi institucionalnog okvira za njihovu pripremu i postupak izrade.

Najvažnije, ministrica je navela kako u vidu mogućnosti financiranja liftova u novoj financijskoj perspektivi Europske unije 2021. – 2027. okvirno postoji potencijal za investiranje u ovo područje kroz Cilj politike 2. – „Zelenija Europa” i posebni cilj i. „promicanje mjera energetske učinkovitosti“.