Veselko Gabričević novi je predsjednik HSU-a

Novi predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika je umirovljeni general Veselko Gabričević, dok je za njegova zamjenika izabran bivši ravnatelj HZMO-a pravnik Srećko Vuković.

Odlučilo je tako 307 delegata HSU-a (izlaznost 84%) koji su svoje pravo iskoristili u posebnim pandemijskim uvjetima. U suradnji s Javnobilježničkom komorom osmišljen je način glasanja u uredima javnih bilježnika koji je osigurao potpunu tajnost i minimalan zdravstveni rizik. Glasalo se jučer, 1. prosinca od 10.00 do 13.00 istovremeno u svim uredima diljem Hrvatske. Rezultati su prebrojani i objavljeni danas poslijepodne. Ova je skupština tako bila isključivo skupština glasanja, bez okupljanja i bez rasprava.

Osim predsjednika i zamjenika izabrani su potpredsjednici Vinko Piližota i Zlatko Marciuš te potpredsjednica Jadranka Bahlen kao i članovi Predsjedništva i Nadzornog odbora.

Također je pozvao i same umirovljenike da osvijeste potrebu za zajedništvom jer samo zajedno umirovljenici mogu biti relevantan politički čimbenik. Jedna upečatljiva izjava pokazuje i njegovu motivaciju za kandidaturu i mogući način djelovanja: Moj moto je da uvijek budem s onima i uz one koji najteže žive i koji su najviše obespravljeni i kojima je najteže. To su za vrijeme Domovinskog rata bili vojnici, a sada su to umirovljenici.

 

 

 

Srećko Vuković bavi se mirovinskim osiguranjem već 35 godina, a s Hrvatskom strankom umirovljenika surađuje od 2004. godine kao autor većine prijedloga zakona i stotina odgovora na upite građana. Često zna napisati I srcem i razumom za HSU i upravo u tom kratkom sloganu sadržan je njegov način života i društvenog djelovanja: puno znanja, ali i duha i emocija. Smatra da stranku treba otvoriti radnicima i stručnjacima, a kao i novi predsjednik, zalaže se za jačanje suradnje s raznim udrugama. Zadaća Hrvatske stranke umirovljenika je za novog zamjenika jasna: slušati glas umirovljenika, pripremiti dobra i kvalitetna zakonska rješenja, osigurati političku podršku za njihovo usvajanje i uvjete za promptnu provedbu!

Nadamo se da su imena novog predsjednika Veselka i zamjenika Srećka najava veselih i sretnih vremena za Hrvatsku stranku umirovljenika i sve sadašnje i buduće umirovljenike.