Cijepiti se ili ne?

Poštovani umirovljenici i svi koji ćete to jednog dana postati, svjedoci ste strašne pandemije koja se nezaustavljivo širi svijetom i našom državom.

Posljednjih tjedana pandemija je dostigla vrhunac po broju zaraženih, samoizoliranih, teško bolesnih na respiratoru, nažalost i umrlih s ili od korone.
Ne smije se zanemariti činjenica da je kroz povijest bilo puno pandemija, ali je isto tako poznato da su učinkovita cjepiva spasila na stotine milijuna ljudskih života.

Sva do sada istražena i znanstvena dostignuća upozoravaju nas da je virus posebno smrtonosanza osobe starije životne dobi pa se i broj umrlih u najvećem broju odnosi na njih.

Na žalost, u javnom prostoru svjedoci smo sve većih polemika treba li se cijepiti ili ne i kako se zaštititi od virusa. To su sve politička nadmudrivanja, ali obzirom na tešku i ozbiljnu situaciju sada sigurno nije vrijeme za političke smicalaice i nadmudrivanja.

Nisam stručnjak iz ovog područja i nije svrsishodno izjašnjavati se i davati ocjene, niti se želim izjašnjavati o politikantskim raspravama, ali obzirom na životno iskustvo i uvažavajući mišljenja struke i nauke želim poručiti svima, a poglavito onima koji su još uvijek u dilemi da znanosti moramo vjerovati, voditi računa o sebi, svojim najmilijima i o interesima i zdravlju svih građana.

Cijepiti se zapravo znači da se možemo slobodno kretati i bez straha zagrliti naše najmilije, čega smo se mjesecima morali odreći.

Sve osobe starije životne dobi, a narušenog zdravlja bez oklijevanja bi se trebale cijepiti što prije, čim stigne cjepivo za njih.

Gospodo, mislite na sebe i druge i cijepite se.

Predsjednik HSU-a
Veselko Gabričević