Novosti

Izađite na izbore!

Poštovani umirovljenici i članovi Hrvatske stranke umirovljenika, pred nama su izbori koji su najvažniji i zato ne smijemo ostati kod kuće i

Društvene mreže

Obilazak potresom pogođene Banije

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević i saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja posjetili su jučer, 13.1.2021. g., potresom pogođenu Baniju.

Dočekali su ih predsjednik ŽO HSU Sisačko-moslavačke županije Emil Franjević i predsjednik GO HSU Petrinja Stjepan Galijan s kojima su obišli gradove Sisak, Petrinju i Glinu te mjesta Majske Poljane i Strašnik.

Uvjerili su se osobno u razmjere nastale štete, koji su ih duboko potresli. Putem Petrinjskog radija svim žiteljima županije izrazili su suosjećanje i želju za što bržim oporavkom od materijalne štete i psihičke traume. Zaključili su da je iznimno važno ljudima u ovom području pružiti psihološku pomoć.

“Mladi su već počeli odlaziti, a stari će otići prirodno. Ako država nešto ne poduzme, na tom prostoru neće ostati ništa, i još će morati plaćati bilo kome da dođe ovdje živjeti”, dojam je predsjednika Gabričevića nakon puta.

HSU iz cijele države i stradale županije uplatio je određena sredstva Crvenom križu Siska i Petrinje te uključio svoje članove u volonterski rad na terenu.
Iako su članovi HSU-a u Sisačko-moslavačkoj županiji stariji, a i sami ugroženi od posljedica potresa, od srca pomažu svojim susjedima i prijateljima u raščišćavanju kuća i stanova i dijeljenju potrebnih namirnica, deka i dr.

“Na kraju dana ne nalazim previše riječi jer me preplavljuju slike i osjećaji današnjeg dana. U njima se isprepliću snježna bjelina koja pokušava prekriti svu nesreću i optimizam ljudi prepun zahvalnosti za primljenu ljubav, toplinu, razumijevanje i solidarnost svih građana Hrvatske, a naročito volontera, vatrogasaca, kuhara i svih drugih koji su u djelima i mislima bili s nastradalima”, opisao je svoje viđenje događaja zastupnik Hrelja.

HSU će i dalje u okviru svojih mogućnosti pokušati što više pomoći svima stradalima od potresa.