Potres u Sisačko-moslavačkoj županiji

Dragi naši umirovljenici, simpatizeri i sugrađani,

duboko nas je potresla vijest o razornom potresu koji je pogodio naše gradove Sisak, Petrinju, Glinu i Hrvatsku Kostajnicu, koji su pretrpjeli ogromne materijalne štete i ljudske žrtve. Potres je mnoge ostavio bez domova i izmijenio živote ljudi na ovom području.

Hrvatska stranka umirovljenika je odmah reagirala i njezini članovi su se angažirali na organiziranom prikupljanju pomoći, a mnogi naši volonteri su uključeni u rad Crvenog križa kako na širem prostoru, tako i potresom ugroženom području. Iako su naši članovi većinom stariji ljudi, a i mnogi su ugroženi od posljedica potresa, od srca pomažu svojim susjedima i prijateljima u raščišćavanju kuća i domova i dijeljenju potrebnih namirnica.

Vrijedni članovi Stranke na stradalom području osigurali su više kamiona raznih potrepština koje su podijeljene najteže nastradalim obiteljima, a preko naših donatora osigurali smo i smještaj u 20 apartmana na širem području Zadra i 2 kuće na otoku Pagu, kao i dodatnih 70.000 kuna izvanproračunskih sredstava HSU-a.

HSU svim žiteljima Sisačko-moslavačke županije, svim povrijeđenima, kao i onima koji su pretrpjeli strašne traume za koje će trebati puno vremena da zacijele, želi izraziti suosjećanje i želju za što bržim oporavkom te će i dalje u skladu sa svojim mogućnostima pomagati najpotrebitijima.

Pozivamo još jednom i ovim putem naše članstvo, simpatizere i sve ljude da se uključe u humanitarnu aktivnost prikupljanjem svih potrepština za dostojanstven život građana na potresom ugroženom području.

Emil Franjević, predsjednik Županijske organizacije HSU Sisačko-moslavačke županije

Veselko Gabričević, predsjednik HSU-a