Novosti

Društvene mreže

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević obišao radove budućeg doma za umirovljenike u Dubrovniku

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević obišao je u srijedu, 22. rujna 2021., radove budućeg doma za umirovljenike u Dubrovniku s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem.

Budući dom za starije i nemoćne gradi se na gradilištu bivšeg hotela Gruž u Dubrovniku, prvi takav nakon 51 godine. Zasada su završeni zahtjevni radovi rušenja i iskopa, a u tijeku je izvođenje armiranobetonske konstrukcije. Građevinski radovi trebali bi biti završeni u travnju 2022., nakon čega slijedi opremanje te ishođenje uporabne dozvole. Objekt će biti podijeljen na pet etaža, a predviđen je smještaj za 48 umirovljenika u 32 smještajne jedinice.

Gradonačelnik Franković izvijestio je predsjednika HSU-a da je uz ovaj projekt, nakon izrađene projektne dokumentacije, u tijeku ishođenje građevinske dozvole i za dom ispod Opće bolnice Dubrovnik, ključne investicije koja će osigurati kapacitet dostatan za 200 stalnih i 70 dnevnih korisnika.

Predsjednik HSU-a Gabričević izrazio je zadovoljstvo napretkom radova i pohvalio nastojanja gradske uprave u osiguravanju novog standarda za dubrovačke umirovljenike.

S lijeva na desno: Predsjednik ŽO HSU-a Dubrovačko-neretvanske županije Cvijeto Cvjetković, predsjednik HSU-a Veselko Gabričević i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković