Veselko Gabričević: Kao novi predsjednik pozivam na suradnju i zajedništvo

Poštovani članovi HSU-a!
Zahvaljujem svima vama koji ste mi ukazali povjerenje i izabrali me za predsjednika HSU-a, ali ujedno zahvaljujem i svima vama koji ste sudjelovali u ovom unutarstranačkom izbornom procesu, dajući svoj glas nekom od kandidata za kojeg ste smatrali da je najbolji.
Čestitam i svim kolegama koji su izabrani na odgovorne stranačke funkcije.
Zahvaljujem se dosadašnjem predsjedniku i saborskom zastupniku gospodinu Silvanu Hrelji na dosadašnjem vođenju stranke i za sve što je dobro učinio za stranku i umirovljenike u proteklom razdoblju. Siguran sam da i kao izabrani saborski zastupnik može još puno uraditi za dobrobit stranke.
Kao novi predsjednik, pozivam vas na suradnju i zajedništvo, bez obzira tko je bio vaš kandidat na upravo završenim izborima.
Pred nama su krupne obaveze, a poglavito u svezi lokalnih izbora i moramo se brzo konsolidirati i okreniti prema budućnosti.
Ne smije biti nikakvog raskola, niti na to trebaju računati oni kojima je HSU-a smetnja i zato pozivam cjelokupno članstvo, kao i kandidate koji nisu dobili dostatan broj glasova na suradnju i da mi se pridruže u izvršavanju zadaća koje nam slijede, a ja se obavezujem na transparentan rad.
HSU-a je jedina parlamentarna umirovljenička stranka i naša je moralna obaveza stati na čelo svih umirovljenika i pozvati sve stranke sa umirovljeničkim predznakom, sve umirovljeničke udruge i sindikat umirovljenika na suradnju, kako bi zajedničkim radom i djelovanjem, stvorili snažnu umirovljeničku opciju sposobnu za djelovanje i uvažavanje na političkoj sceni Hrvatske.
Pozivam sve članove stranke da mi pomognete da učinimo ono što mnogi smatraju nemogućim i dokažimo svima da je zajedništvo jače od svih podjela i osobnih interesa.
Zajedno učinimo sve da umirovljenici budu ponosni na svoju jedinu parlamentarnu stranku, na stranku svih umirovljenika – HSU-a.
Predsjednik
Veselko Gabričević