Novosti

Društvene mreže

HSU Grada Zagreba prozvao gradsku vlast za zanemarivanje umirovljenika

Facebook
Twitter
LinkedIn

HSU Grada Zagreba održala je danas konferenciju za medije o aktualnom trenutku s gledišta umirovljenika te potezima gradske vlasti u blagdanskom razdoblju. Konferenciju je vodio predsjednik gradske organizacije HSU-a Domagoj Sivrić te je predstavio i nove članove g. Mladena Cetinju i g. Krešimira Dukarića.

Prvo je g. Sivrić izrazio kritike na račun gradske vlasti zbog neosjetljivosti za potrebe građana treće dobi, posebice tijekom proteklih blagdana. “Svi veći gradovi u Hrvatskoj organizirali su svojim građanima pripremu obroka za blagdane: uz more je to bila riba, u Slavoniji fiš, ali u gradu Zagrebu “niš”. Gradska vlast je procijenila da je organizacija Adventa bila sama po sebi dovoljna, ali nisu računali da su cijena hrane i pića za umirovljenike bile nedostižne”, izjavio je Sivrić. Uputio je i riječi kritike na račun načina proslave Nove godine u glavnom gradu te upozorio na odnos prema umirovljenicima: “Ne samo što nema komunikacije između nas i gradske vlasti, nego kod njih uopće ne postoji nikakva volja da bi na bilo koji način pomogli umirovljenicima. Sama činjenica, uzmimo, da su veliki dio prestali financirati umirovljeničke udruge vam dosta govori, a još gora varijanta je ta što su ih počeli tjerati iz gradskih prostora koje su oni koristili, gdje su se mogli skupljati. Praktički na ulici oni više ne mogu funkcionirati”.

U drugom dijelu konferencije riječ je imao g. Mladen Cetinja, bivši košarkaš Cibone, kasnije košarkaški trener,  a sada vlasnik producentske kuće. G. Cetinja govorio je o svom budućem radu u HSU-u, o poslu koji će primarno biti vezan uz sportsku rekreaciju naših članica i članova te o budućoj suradnji s Hrvatskim savezom za sportsku rekreaciju i planovima da ovaj projekt zaživi u Zagrebu, a kasnije i diljem lijepe naše.

Nakon g. Cetinje medijima je predstavljen g. Krešimir Dukarić, budući glavni urednik Radija Haesu. G. Dukarić je praktično cijeli život bio u različitim medijima kako audiovizualnim, tako i pisanim, ima velikog iskustva u komunikaciji s ljudima i medijima. Istaknuo je da će se na radiju snažnije promovirati teme vezane uz mirovinski sustav, bit će više razgovora s umirovljenicima te osobama koje su involvirane u procese koji se odnose na osobe starije životne dobi. Ujedno je najavio i skoro pokretanje nagradnog Kviza znanja iz poznavanja mirovinskog sustava.