Novosti

Društvene mreže

HSU Varaždinske županije obilježio Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas se slavi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. Ovaj je dan ustanovio papa Franjo u počast starijim osobama, svim bakama i djedovima, apostrofirajući tako  njihovu neizostavnu ulogu u obitelji i važnost  u društvu u cjelini.

Dan djedova i baka HSU Varaždinske županije ove godine obilježio je šetnjom od Pake do Čanjeva i piknikom kod utvrde Čanjevo.

Akciji se odazvalo više od sedamdesetak umirovljenika, a šetnji se pridružio i župan Varaždinske županije, Anđelko Stričak, koji je kao sin Čanjeva preuzeo i ulogu vodiča u šetnji kroz rodni kraj.

 “Svako razdoblje života nosi svoje čari i radosti pa tako i biti baka ili djed. Vjerujem da se svi rado prisjećamo svojih djedova i baka i njihove uloge u našim životima, njihovih priča i poruka. Zahvaljujem Jadranki Bahlen, županijskoj vijećnici i predsjednici Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije na inicijativi i organizaciji današnje šetnje. Hvala i svima koji su s nama pješačili od Pake do Čanjeva te vam svima od srca čestitam Vaš dan”, rekao je župan u obraćanju prisutnima.

Jadranka Bahlen zahvalila je županu na riječima podrške. “Trudimo se naše umirovljenike držati aktivnima, stoga tijekom cijele godine održavamo niz aktivnosti i druženja. Današnji dan, posvećen svim bakama i djedovima, daje jednu posebnu draž i priznanje za veliku ulogu koju imamo u životima svojih obitelji, društva i najmlađih te smo ga iz tog razloga odlučili proslaviti aktivno, uz šetnju i druženje”, rekla je Jadranka čestitajući svim djedovima i bakama njihov dan.

Po dolasku na utvrdu Čanjevo prisutne je dočekao i pozdravio načelnik općine Visoko, Dragutin Mateković, a za eventualnu pomoć u aktivnostima na raspolaganju akterima šetnje bili su i članovi DVD Visoko.