Novosti

Konstituiran Forum žena HSU-a

Hrvatska stranka umirovljenika konstituirala je Forum žena u srijedu, 3. srpnja 2024.g. Za predsjednicu je izabrana gđa Ema Culi, za zamjenicu Amadea

Završila priča HAESU ZA EU!

Nakon što je u srijedu, 24. travnja predana lista Hrvatske stranke umirovljenika za EU parlament naši su kandidati od početka predizborne kampanje

Društvene mreže

Članovi HSU-a na edukativnoj tribini “Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom i županijskim Savjetom za umirovljenike i osobe starije životne dobi, organizirali su tribinu u okviru nacionalnog projekta radnog naziva “Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba“ ili „Web heroji“.

Na tribini koja je održana u Đurđevcu Igor Grgić Lovreković, policijski službenik za kibernetičku sigurnost i digitalnu forenziku u PU koprivničko-križevačkoj održao je edukativno interaktivno predavanje s konkretnim primjerima o tome koje sve vrste prijevara postoje i na koji način prevaranti pokušavaju doći do osobnih i bankovnih podataka građana, sa savjetima na koji način prepoznati lažne stranice i kako se zaštititi.

Slogan kampanje je „Ulovimo  lika s weba koji tvoje eure vreba“. Sam slogan upućuje da je naglasak na suradnji policije i građana jer se njihovim senzibiliziranje i educiranjem o opasnostima internetskih prijevara povećava mogućnost preveniranja i suzbijanja ove vrste kriminaliteta, istaknuto je na tribini.

Tribini je nazočio i predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi, ujedno predsjednik ŽO HSU Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar te veliki broj članova HSU-a i članova Udruga umirovljenika koji su izrazili veliko zadovoljstvo prezentacijom.

Foto: Podravski radio
Foto: Podravski radio