Novosti

Društvene mreže

Potpisani sporazumi pomoći u kući u Koprivničko-križevačkoj županiji

Facebook
Twitter
LinkedIn

Predsjednik Županijske organizacije HSU-a Koprivničko-križevačke županije, ujedno predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi KKŽ g. Željko Pintar sudjelovao je danas potpisivanju 340 tisuća eura vrijednih sporazuma programa pomoći u kući za starije osobe u 2024. godini i dnevnog boravka za starije osobe u Križevcima. Udio Koprivničko-križevačke županije u ukupnoj vrijednosti sporazuma je 206 tisuća eura, a ostatak sredstava su osigurale jedinice lokalne samouprave, potpisnice sporazuma.

Vrijednost ugovora veća je za 50 tisuća eura u odnosu na prošlu godinu, a njima će se omogućiti nastavak zaposlenja za 24 osobe koje brinu za oko 240 korisnika na području Koprivničko-križevačke županije. Župan Darko Koren je istaknuo kako Županija već 18 godina u kontinuitetu provodi programe te vodi brigu o ranjivim skupinama, posebno o starijim osobama. 

Željko Pintar je istaknuo kako potpisivanje ovih sporazuma znači  da Županija, jedinice lokalne samouprave te ustanove i udruge s područja zdravstveno-socijalne skrbi itekako vode računa o „zlatnoj generaciji“ koja je kroz život svojim radom i zaslužila da im se pomogne i pruže kvalitetni uvjeti u mirovni.  Podsjetio je kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od prvih u državi koja sufinancira smještaj u privatnim domovima za svoje korisnike, a usluga se i proširila na korisnike koji su smještaj potražili i van granica županije čime se dodatno izašlo u susret svima koji su u potrebi.