Novosti

Društvene mreže

Povoljne vijesti za umirovljenike iz Međimurske županije!

Facebook
Twitter
LinkedIn

U četvrtak, 21. prosinca, na 15. sjednici Skupštine Međimurske županije župan Matija Posavec prihvatio je amandman na proračun za 2024. godinu koji je podnio vijećnik HSU-a Zlatko Marciuš, ujedno potpredsjednik Stranke i predsjednik ŽO HSU Međimurske županije. Amandmanom je prihvaćen prijedlog o sufinanciranju korisnicima domova za starije ( i onih koji će to postati) u Međimurskoj županiji.

Raduje nas da će nakon Koprivničko-križevačke županije zalaganjem naših vijećnika još jedna županija sufinancirati smještaj naših sugrađana u domovima za starije osobe!

G. Marciuš je izjavio da je župan Posavec najavio 2024. godinu kao godinu potpora starijim osobama. Tako se uz sufinanciranje domova za starije planira i sufinanciranje karata za bazene, besplatan autobusni prijevoz po cijelom Međimurju bez ograničenja i bez cenzusa mirovina i za invalidne osobe.

Također, 20. prosinca je potpisan Sporazum o besplatnom željezničkom prijevozu u cijeloj RH za međimurske umirovljenike i osobe starije od 65 godina te je za iduću godinu povećan iznos udrugama umirovljenika.