Novosti

Društvene mreže

Priopćenje za medije – dodatni rok za isplatu Covid dodatka

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Svakodnevno primamo žalbe i molbe građana koji nas obavještavaju da nisu primili Covid dodatak za umirovljenike. Naime, mnogi umirovljenici zaista nisu dobili Covid dodatak, a prije svega oni s razmjernim mirovinama. Mnogi, iako prate vijesti, dnevnike i općenito informativne programe na radiju i televiziji, nemaju pristup internetu i nisu znali da trebaju predati potvrdu o visini inozemne mirovine nadležnom Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje kako bi primili Covid dodatak.

Hrvatska stranka umirovljenika traži od Vlade i resornog ministarstva da razmotre mogućnost kojom bi pružili svim onim umirovljenicima koji nisu na vrijeme predali traženu potvrdu još jedan rok za predaju iste, pogotovo obzirom na to da su sredstva za isplatu bila osigurana. Mnogo je ljudi ne svojom krivnjom ostalo bez pomoći koju je Vlada osigurala kako bi najugroženijima ublažila sad već trajne i teške posljedice ove pandemije u kojoj se nalazimo. Iako je ministar Aladrović izjavio da se pandemija bliži kraju i da se gubi smisao pomoći, smatram da nije u pravu jer kao što vidite, iako su mjere popustile, broj bolesnih raste, a gotovo dvije godine koliko traje pandemija, traje i kriza za najugroženije. Vlada mora obraniti svoju vjerodostojnost kako se građani ne bi osjećali prevareni.

Obzirom da je cilj i smisao jednokratnog Covid dodatka pomoć ugroženim građanima, smatram da ne bi trebalo biti prepreke tome da Vlada donese odluku kojom bi odredila još jedan rok isplate. Taj rok bi mogao biti 1.11.2021. kako bi svi na vrijeme saznali da postoji još jedan rok i predali zahtjev.

Predsjednik HSU-a

Veselko Gabričević