Novosti

Konstituiran Forum žena HSU-a

Hrvatska stranka umirovljenika konstituirala je Forum žena u srijedu, 3. srpnja 2024.g. Za predsjednicu je izabrana gđa Ema Culi, za zamjenicu Amadea

Završila priča HAESU ZA EU!

Nakon što je u srijedu, 24. travnja predana lista Hrvatske stranke umirovljenika za EU parlament naši su kandidati od početka predizborne kampanje

Društvene mreže

Bake i djedovi više neće morati plaćati alimentaciju!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ukidanje alimentacije za djedove i bake dogovoreno je u ponedjeljak, 6. studenog na sastanku Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH), Matice umirovljenika Hrvatske i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Time je konačno potvrđeno da će Vlada prihvatiti ovaj prijedlog Sindikata i okončati muku onih djedova i baka koji moraju svojim mirovinama ispunjavati pravnu odgovornost svoje djece. Svaki treći umirovljenik u RH je u riziku siromaštva pa znamo kako se plaćanje alimentacije odražava na standard života djedova i baka.

Podsjećamo da niti jedna europska zemlja nema ovu mjeru u svojim zakonima kojima se regulira plaćanje alimentacije za djecu. Mjera je uvedena 2014.g. za mandata ministrice Milanke Opačić, a izmjene Zakona o privremenom uzdržavanju bi trebale biti u primjeni najkasnije od 1. siječnja 2024. godine.

HSU je zadovoljna ukidanjem ove mjere, no očekujemo i ukidanje ugovora o dosmrtnom uzdržavanju!