Novosti

Uoči otvaranja Pelješkog mosta!

Hrvatska je od svoje samostalnosti izgradila vrlo malo kapitalnih infrastrukturnih objekata tako da je sutrašnje otvaranje Pelješkog mosta doista jedan povijesni događaj.

Društvene mreže

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti važniji je za građane Hrvatske od bilo kojeg političara ili stranke. To je simbol naše slobode, pobjede u Domovinskom ratu, dan sjećanja na sve žrtve čiji su životi ugrađeni u temelje današnje Hrvatske, dan jedinstva, slave i ponosa svih građana Republike Hrvatske.

Nažalost s obzirom na politička prepucavanja i nadmudrivanja, svjedoci smo da to nije tako. Nije stoga čudno što se u te dane agresor budi, “podučava” nas kako treba raditi pravosuđe, spočitava da u čistoj kao suza VRO “Oluja” nismo poštivali ljudska prava i međunarodne ratne konvencije i kao vrhunac hvale borbu Srba na Kosovu kao primjer koji treba slijediti.

Nasjedajući na ovakve izmišljotine i političke zakulisne igre gubimo teško stečeno jedinstvo i pitamo se gdje je nestao ponos i domoljublje?

Zbog toga Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti treba biti iznad svih nas i pokažimo bar toga dana čvrstinu i samopoštovanje. Osobito to vrijedi za branitelje koji su najzaslužniji da ovih dana možemo slaviti oslobađanje velikog dijela hrvatskog teritorija koji je godinama bio okupiran i na kojem su hrvati trpjeli brojna poniženja i mučenje a nerijetko i živote.

Imajući to na umu svim građanima, a osobito braniteljima čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja sa željom da ga u budućnosti obilježavamo i slavimo dostojanstveno i u zajedništvu.