Novosti

Društvene mreže

Izaslanstvo Hrvatske stranke umirovljenika na radnom sastanku u Gradu Zagrebu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec primila je u srijedu, 13. rujna, sa suradnicama u radni posjet izaslanstvo Hrvatske stranke umirovljenika GO HSU Grada Zagreba i predsjednicu udruge Umirovljenička akademija. Istaknula je kako je to prvi put da se u sadašnjem mandatu gradske vlasti organizira susret s predstavnicima političkih stranaka.

Tijekom sastanka predstavnici HSU-a predložili su povećanje cenzusa za ostvarivanje prava na pomoć Grada Zagreba s 238 na 560 eura te da se pomoć razradi prema potkategorijama.

Razgovaralo se i o umirovljeničkoj kartici, Savjetu za umirovljenike i načinima kako kvalitetnije informirati umirovljenika u Gradu Zagrebu o njihovim pravima. Istaknuto je i kako Grad Zagreb skrbi o 4000 umirovljenika u Domovima za starije osobe te svim korisnicima nacionalne naknade isplaćuje jednokratnu financijsku pomoć.

Bilo je riječi i o organizaciji Gerontološkog tuluma u organizaciji Grada te obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba koji na Bundeku organizira udruga Umirovljenička akademija. Pritom je dogovoreno da će pokrovitelj događanja na Bundeku uz matično ministarstvo biti i Grad Zagreb. Na kraju sastanka je zaključeno da je ovaj susret početak nove suradnje, sa zajedničkim ciljem da se osigura što kvalitetniji i dostojanstveniji život zagrebačkim umirovljenicima.

Djela, ne riječi