Pozivamo sve umirovljenike i osobe starije životne dobi da u utorak, 21. prosinca, u 11.00 sati dođu na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu, gdje će moći na štandu Hrvatske stranke umirovljenika besplatno preuzeti porciju jadranskih srdelica i limenku pive ili soka. Akcija traje sve dok ne podijelimo 300 porcija ribica od 500 grama i isto toliko pića.
Za one koji će doći po ribice nudimo i sljedeći kulinarski recept:
Srdele na buzaru s krumpirom
Sastojci: 500 grama srdela, 500 grama krumpira, 2-3 režnja češnjaka, sol, papr i voda po potrebi, 1 dcl ulja (maslinovo najbolje) i 0.5 dcl bijelog vina
Priprema: Srdele očistiti, oprati i ocijediti, a ako imate vremena možete ih filetirati tj, odvojiti od kostiju. Krumpir očistitati, oprati i izrezati na ploške debljine 4-5 mm. U posudu staviti na dno ulje, složiti red krumpira pa red ribe, sjeckani češnjak i peršin te posoliti i popapriti. Dodati vino i ulje i tako redom dok se ne potroše sve namirnice. Zadnji sloj završti s krumpirom. Na kraju dodati ulje i vodu da prekrije krumpir. Posuda se može prekriti folijom i staviti u pećnicu na 200 °C i peći 40 minuta ili se može lagano kuhati na štednjaku dok krumpir ne omekša. Jelo se može obagatiti da se doda ploške rezane mrkve, korijen celera i crveni luk (kapula).
Dobar tek!