Novosti

Osnovan ogranak HSU-a u Budrovcima!

Hrvatska stranka umirovljenika se uz redovito održavanje izvještajnih skupština organizacijskih cjelina svakim danom na terenu i osnažuje. S veseljem dijelimo vijest o

Društvene mreže

Konferencija za medije “Božić i umirovljenicima” – novca za božićnice ima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hrvatska stranka umirovljenika je u četvrtak, 24. studenog, održala konferenciju za medije pod nazivom „Božić i umirovljenicima“ na kojoj je poslala javni poziv hrvatskoj vladi da se svim umirovljenicima neovisno o visini mirovine isplati božićnica u iznosu od 750 kuna.

Govorio je predsjednik Veselko Gabričević iznijevši stav Stranke da su i građani ove zemlje koji su odradili svoj radni vijek itekako zaslužili božićnice, pogotovo u ovom kriznom vremenu u kojem cijene osnovnih namirnica kao i svih drugih potrepština ne prestaju rasti. Ako novca za državne službenike, kojima će biti isplaćena božićnica u iznosu od 1750 kn, ima, tada mora biti i za umirovljenike.

Predsjednik HSU-a je rekao da je jedna pljačka u državi, jedan koruptivni čin, a znamo koliko ih ima, bila veća od iznosa koji je potreban da se ova božićnica isplati umirovljenicima. Za isplatu božićnice potrebno je izdvojiti oko 900 milijuna kn, dok je u INA-i ukradeno milijardu kuna. “Novca u ovoj državi ima”, zaključio je Gabričević.

Zakonski prijedlog za uvođenje božićnica uputili smo u saborsku proceduru još daleke 2006. godine. Sada je vrijeme da se on prihvati.

Opis fotografije nije dostupan.