Novosti

Društvene mreže

Konferencija za medije – novi paket Vladinih mjera

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hrvatska stranka umirovljenika danas je održala konferenciju za medije na kojoj je govorio predsjednik stranke Veselko Gabričević. G. Gabričević dao je podršku novom paketu Vladinih mjera u zaštiti kućanstava i gospodarstva od rasta cijena. Pozdravio je povišenje limita iznosa jednokratnog dodatka koji prati rast inflacije te mjere zadržavanja cijene energenata i zaštite cijena određenih prehrambenih artikla.

Hrvatska stranka umirovljenika, istaknuo je Gabričević, je posebno zadovoljna ukidanjem dodatnog zdravstvenog doprinosa od 3 %, kojem se snažno protivila kada je uveden 2009. g. te čije je ukidanje zagovarala sve ove godine.

Još jedna dobra vijest iz paketa Vladinih mjera je ukidanje poreza na mirovine prema posebnim propisima od 10% čime se znatno poboljšava financijska situacija mnogih umirovljenika.

Predsjednik Gabričević je na pressici Vladine mjere ipak okarakterizirao kao vatrogasne te naglasio da bi jedino pravo rješenje za umirovljenike bilo povećanje mirovina. Stoga je zatražio od Vlade povećanje mirovina od 10% kako bi se približili udjelu mirovina u prosječnoj plaći od 50%.

HSU je zaključno pozdravila i pilot projekt pokretanja obveznih sistematskih pregleda za osobe starije od 40 godina kao prilog zdravijoj naciji. Zdravlje naših sugrađana, a posebice umirovljenika ugroženo je konzumiranjem jeftine i kvalitetom vrlo upitne hrane pa preventivni pregledi mogu donekle poboljšati ovakvu situaciju.

Djela, ne riječi!

Iznosi dodatka na mirovine u travnju