Novosti

Konstituiran Forum žena HSU-a

Hrvatska stranka umirovljenika konstituirala je Forum žena u srijedu, 3. srpnja 2024.g. Za predsjednicu je izabrana gđa Ema Culi, za zamjenicu Amadea

Završila priča HAESU ZA EU!

Nakon što je u srijedu, 24. travnja predana lista Hrvatske stranke umirovljenika za EU parlament naši su kandidati od početka predizborne kampanje

Društvene mreže

Konferencija za medije “Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tema danas održane konferencije za medije u prostorijama HSU-a bila je ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade koje nemaju dizala. Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević istaknuo je pritom svoja iskustva vezana na tu temu i osobito uspješan dogovor sa splitskim gradskim vlastima koje godinama sufinanciraju ugradnju dizala s 3.000 kuna po stanu.

Osim dugo očekivanog zakonskog prijedloga koji bi omogućio sufinanciranje ugradnje dizala uz potporu države vijećnici Hrvatske stranke umirovljenika se zalažu za sufinanciranje ovog projekta i na razini jedinica lokalne samouprave. Vezano uz predmetni zakonski prijedlog Hrvatska stranka umirovljenika ima više primjedbi koje će uputiti u razmatranje predlagatelju.

Obzirom na višegodišnje iskustvo i podršku iskazanu ugradnji dizala koja je rezultirala uručivanjem 6.920 potpisa predstavnika stanara premijeru Plenkoviću davne 2019. godine sigurno možemo dati objektivne sugestije.

Djela, ne riječi!