Novosti

Uoči otvaranja Pelješkog mosta!

Hrvatska je od svoje samostalnosti izgradila vrlo malo kapitalnih infrastrukturnih objekata tako da je sutrašnje otvaranje Pelješkog mosta doista jedan povijesni događaj.

Društvene mreže

Nastavljamo s nuđenjem konkretnih rješenja!

Facebook
Twitter
LinkedIn

U nastojanju da našim sugrađanima, osobito starije životne dobi, pružimo pomoć u prevladavanju svakodnevnih teškoća Savjet Hrvatske stranke umirovljenika izradio je Prijedlog interventnih mjera za ublažavanje utjecaja inflacije na standard umirovljenika. Stoga u današnjem priopćenju ističemo dvije mjere koje se odnose na uvećanje osobnog odbitka umirovljenika po osnovi izdataka za zdravstvene usluge i nabavu ortopedskih pomagala te uvođenje besplatnih sistematskih pregleda te ukidanje sklapanja ugovora o dosmrtnom uzdržavanju.

Tako se nastojimo konkretnim, stručno obrazloženim prijedlozima odmaknuti od dnevno politikantskih i populističkih izjava, obećanja i poteza koji su zagušili hrvatsku političku scenu. Koliko ćemo u tome uspjeti ovisi o brojnim faktorima, a zasigurno jedan od značajnijih je i podrška medija. Stoga se nadamo kako će naši prijedlozi zainteresirati i predstavnike sedme sile što će biti dodatan zalog i poticaj onima koji odlučuju da snažnije porade na zaštiti interesa trenutačno najugroženije skupine naših sugrađana.

Pri tome opravdanja za neuspjeh nema i ne možemo ih prihvatiti, a osobito ne vrlo čestu floskulu kako ne postoji financijska održivost za provedbu određenih mjera kada su u pitanju umirovljenici. Ne zaboravimo kako su umirovljenici ipak izgradili i obranili našu državu i nije pošteno da su im financijska primanja i druga prava na začelju u odnosu na sve druge države u Europskoj uniji.

prijedlog-interv.mjera-13.i-15.-1