Novosti

Društvene mreže

Objavljen iznos Covid dodatka za umirovljenike

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević sudjelovao je na sastanku u Vladi RH vezanom za isplatu Covid dodatka za umirovljenike s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem te predstavnicama Sindikata umirovljenika i Matice umirovljenika Hrvatske u ponedjeljak, 12. travnja 2021. godine.

Nakon sastanka održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen i objavljen iznos Covid dodatka za umirovljenike.

Naglašavamo da Covid dodatak nije oporeziv, ne može biti ovršen i neće se uračunavati u prihodovni cenzus za oslobođenje od plaćanja premije dopunskog zdravstvenog osiguranja, a isplata će krenuti krajem travnja. Covid dodatkom je obuhvaćeno 850.000 umirovljenika.

Prenosimo izjavu Veselka Gabričevića koju je dao na konferenciji za medije:

“Već na početku godine pokrenuo sam pitanje Covid dodatka i odmah sam naišao na dobar odaziv i prijem kod premijera Plenkovića i ministra Aladrovića. Vrlo brzo smo se usuglasili i došli do zaključka da moramo o umirovljenicima razmišljati jer ih je većina dosta ugrožena za vrijeme ove pandemije. Jasno nam je da sredstva za Covid dodatak nisu dostatna da bi velik broj umirovljenika pokrpao rupe u svojem kućnom proračunu, međutim, mnogima će itekako puno značiti, mnogima će pored jedne mirovine biti još jedna mirovina ako imaju najniža primanja. Ova sredstva su itekako značajna i Vlada je uložila napor i iznašla ih, iako nisu bila predviđena u proračunu. Zahvaljujem ministru Aladroviću i premijeru Plenkoviću što su reagirali na naše zahtjeve”.

N a sljedećoj poveznici možete saznati sve o isplati Covid dodatka:

https://www.mirovinsko.hr/hr/obavijest-korisnicima-o-dostavi-podataka-o-visini-inozemne-mirovine-radi-isplate-covid-19-dodatka/1744