Novosti

Društvene mreže

Zadovoljstvo sudionika drugom panel raspravom o mirovinskom sustavu u organizaciji HSU-a

Facebook
Twitter
LinkedIn

U organizaciji Hrvatske stranke umirovljenika održan je drugi stručni panel na temu mirovinske problematike u četvrtak, 1. veljače u prostorijama stranke.

Sudionici panela i eminentni hrvatski ekonomski stručnjaci, prof. Mladen Vedriš, prof. Ivana Vukorepa i predsjednica Udruge članova dobrovoljnih i obveznih mirovinskih fondova, prof. Vedrana Pribičević, dali su svoj osvrt i mišljenje na linearnu isplatu dodatka na mirovine i na aktualnu problematiku mirovinskih fondova uz prijedlog izmjene obračuna mirovina u odnosu na povoljniji parametar. Također su dali osvrt na mirovinske modele u kontekstu demografskih promjena, starenja stanovništva i promjena na tržištu rada te inflatornih kretanja.

Sve teme, iznimno zanimljive i vrlo složene, potaknule su širu raspravu i otvorile brojna pitanja. Mirovinski sustav je dugoročan sustav i kao takav zahtijeva ekspertan pristup, posebice u uvjetima u kojima se nalazimo. Pojedini zaključci išli su u pravcu razvoja kulture rada, podizanja razine kvalitete upravljanja, duljeg ostanka u svijetu rada svih koji mogu dati dobar doprinos razvoju društva i gospodarstva na mikro i makro razini, uključivo u području demografije. Sudionici panela bili su iznimno zadovoljni raspravom i otvorenim temama na panelu.

Djela, ne riječi!