Novosti

Društvene mreže

U “Otvorenom” s temom kako ojačati mirovinski sustav gostovao je predsjednik HSU-a Veselko Gabričević. Pogledajte emisiju

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević gostovao je u večerašnjem “Otvorenom” na HRT 1. Uz goste Dragana Jelića, državnog tajnika u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Davorka Vidovića, bivšeg ministra rada, Višnju Fortunu, predsjednicu Matice umirovljenika Hrvatske, profesora Gojka Bežovana s Pravnog fakulteta u Zagrebu raspravljao je o temi kako ojačati mirovinski sustav.

Na pitanje novinara Branka Nađvinskog o zadovoljstvu umirovljenika iznosom Covid dodatka odgovorio je: “Nisam jako zadovoljan, ne mogu nikada biti jako zadovoljan, jer umirovljenici zaista žive teško. Imate dvije trećine umirovljenika koji žive u zoni siromaštva, oni imaju mirovinu manju od 2.710 kuna. Ne možete nikako biti zadovoljni, niti je to dostatno za jedan normalan život umirovljenika”.

O tome jesu li se umirovljenici prodali kazao je: “Umirovljenici se nisu nikome prodali, niti se žele prodati, niti će se prodati. Umirovljenici traže svoje mjesto pod suncem, bore se da njihova mirovina bude što veća, da bude dostojna za život. Zato što smo se izborili za covid dodatak, nije to ono što će podmiriti sve potrebe umirovljenika. Gotovo svi od ovih 850 tisuća koliko će dobiti covid dodatak ima veće potrebe”.