Novosti

Izađite na izbore!

Poštovani umirovljenici i članovi Hrvatske stranke umirovljenika, pred nama su izbori koji su najvažniji i zato ne smijemo ostati kod kuće i

Društvene mreže

Potpisan koalicijski sporazum za izlazak na izbore u Varaždinskoj županiji i Gradu

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hrvatska stranka umirovljenika izaći će na lokalne izbore u Varaždinskoj županiji u koaliciji s HDZ-om i HSLS-om. Tri stranke su u ponedjeljak, 15. ožujka 2021. u Varaždinu potpisale sporazum o suradnji.

Sporazum su potpisali predsjednica županijskog HSU-a i aktualna članica Skupštine Varaždinske županije Jadranka Bahlen, predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednica HSLS-a Varaždinske županije i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Potpisnici su nazvali suradnju najjačim političkim blokom u Varaždinskoj županiji i već sada najavljuju stvaranje skupštinske većine u sljedećem četverogodišnjem mandatu.

Jadranka Bahlen izjavila je da je potpisivanje sporazuma formaliziranje odlične četverogodišnje suradnje:

“Pojedinci nas doživljavaju kao interesnu skupinu, međutim upravo su naši članovi kroz desetljeća rada i odricanja stvarali i gradili sredine u kojima žive. Mi nismo samo umirovljenici, mi smo majke i očevi, bake i djedovi i sigurno želimo svojim potomcima sve najbolje. Kao što nas veseli svaka izgrađena bolnica, tako nas veseli i svaka škola i dječji vrtić. U aktualnom mandatu Županijske skupštine jako dobro smo surađivali s njenim predsjednikom Alenom Runcem i saborskim zastupnikom Anđelkom Stričakom te smo tu dobru suradnju odlučili i formalizirati zajedničkim izlaskom na predstojeće izbore”.

Na gradskoj razini identičan sporazum o suradnji potpisali su predsjednik GO HSU Varaždin Zlatko Zuber, predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan i povjerenik HSLS-a za Varaždin Robert Briški.

Navedena koalicija projicirat će se i na ostale gradove i općine na području Varaždinske županije.

“Cijeli svoj radni vijek proveo sam u prosvjeti, odgajajući niz generacija sjajnih ljudi, stoga smatram da znam prepoznati osobe koje se bore za napredak svog kraja. Grad Varaždin se u posljednje vrijeme najčešće spominje u pravosudnim procesima čiji iznos prelazi 300 milijuna kuna. Te nagomilane probleme nisu stvorili dužnosnici HDZ-a, a koliko vidim poduzimaju sve da se riješe. Upravo zato mi iz HSU-a spremni smo se sa svojim znanjem i iskustvom uključiti i u dijalogu sa svim političkim akterima grada Varaždina iznjedriti najbolja rješenja”, rekao je g. Zuber.