Novosti

Konstituiran Forum žena HSU-a

Hrvatska stranka umirovljenika konstituirala je Forum žena u srijedu, 3. srpnja 2024.g. Za predsjednicu je izabrana gđa Ema Culi, za zamjenicu Amadea

Završila priča HAESU ZA EU!

Nakon što je u srijedu, 24. travnja predana lista Hrvatske stranke umirovljenika za EU parlament naši su kandidati od početka predizborne kampanje

Društvene mreže

Predsjednik HSU-a Gabričević na radnom prijemu kod gradonačelnika Splita

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tijekom redovnih političkih aktivnosti predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević predvodio je izaslanstvo stranke na radnom prijemu kod gradonačelnika Splita Ivice Puljka.

Riječ je bila o aktualnoj umirovljeničkoj problematici na gradskom nivou, a nakon konstruktivne rasprave prihvaćeni su sljedeći zaključci:

  1. Gradska uprava će započeti s projektom izgradnje umirovljeničkih dnevnih boravaka obzirom da je oko 48.000 građana Splita u mirovini te postoji velika potreba za ovakvim oblicima umirovljeničkog smještaja.
  2. Korisnicima umirovljeničke kartice Moj zlatni Split, koja se godinama primjenjuje u Splitu, povećat će se mjesečni iznos potpore za namjensku nabavu namirnica i potrepština unutar ograničene mreže prodajnih mjesta.
  3. Obzirom da postoji veliki interes za dodatno zapošljavanje umirovljenika razmotrit će se mogućnost zapošljavanja u komunalnom redarstvu, naplati parkinga i sličnim djelatnostima na obostrano zadovoljstvo gradskih službi i umirovljenika.

Veselimo se većoj brizi za umirovljenike i u Gradu Splitu, kao i u brojnim drugim jedinicama lokalne samouprave.

Djela, ne riječi!