Novosti

Konstituiran Savjet Stranke

Nastavljajući s kadrovskim ekipiranjem i jačanjem stranačkih tijela održana je i konstituirajuća sjednica Savjeta Hrvatske stranke umirovljenika. Na prvoj sjednici usvojen je

Društvene mreže

Predsjednik HSU-a general Veselko Gabričević na Danu dubrovačkih branitelja i 30. obljetnici obrane Grada Dubrovnika

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Predsjednik HSU-a general Veselko Gabričević prisustvovao je obilježavanju Dana dubrovačkih branitelja i 30. obljetnici obrane Grada Dubrovnika u ponedjeljak, 6. prosinca 2021. g. u svojstvu zapovjednika obrane Grada. 6. prosinac 1991.g. pamtimo kao jedan od najtežih dana u Domovinskom ratu, a u znak sjećanja i zahvalnosti upaljene su svijeće i položeni vijenci poginulim braniteljima uz spomen obilježja.

Uz gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića sa suradnicima, vijence su pored spomen obilježja na Srđu i glavnog križa na groblju Boninovo položili izaslanica predsjednika Vlade, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, izaslanik predsjednika Sabora i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja i Udruge udovica, predstavnici braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici postrojbi iz Domovinskog rata, branitelji i članovi njihovih obitelji.

Središnje događanje uz Počasno-zaštitnu bojnu i molitvu poginulim hrvatskim braniteljima upriličeno je na Srđu, koji je bio prva crta obrane Grada. Uz dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića, vijence su kod Križa položili i ratni dubrovački gradonačelnik Petar Poljanić te zapovjednik obrane Dubrovnika general Veselko Gabričević.

Vijenci su položeni i na muslimanskom groblju na Boninovu te kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a. Na današnji dan prije 30 godina poginuli su i vatrogasci gaseći požar na hotelu Libertas, koji je u tom trenutku bio pun prognanika.

Prigodni program djece iz Osnovne škole Mokošica održan je u tvrđavi Imperijal. U gradskoj luci položeni su vijenci u more, u sjećanje na pomorce i branitelje stradale na moru.

General Gabričević s izaslanstvom na Srđu
Ratni gradonačelnik Dubrovnika Pero Poljanić i general Gabričević
Pogled na Dubrovnik sa Srđa
Polaganje vijenaca