Novosti

Uoči otvaranja Pelješkog mosta!

Hrvatska je od svoje samostalnosti izgradila vrlo malo kapitalnih infrastrukturnih objekata tako da je sutrašnje otvaranje Pelješkog mosta doista jedan povijesni događaj.

Društvene mreže

Predsjednik HSU-a i umirovljeni general HV-a Veselko Gabričević dobio nagradu za životno djelo

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zadovoljstvo nam je izvijestiti javnost kako je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, umirovljeni general Veselko Gabričević, povodom obljetnice Dubrovačko-neretvanske županije dobio nagradu za životno djelo.

Obrativši se nazočnima u srijedu, 11. svibnja, u ime svih nagrađenih, na svečanoj sjednici održanoj u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku istaknuo je važnost obrane i deblokade Dubrovnika u Domovinskom ratu te se još jednom zahvalio svim braniteljima bez kojih ne bi bila moguća današnja svečanost.

Pri tome valja istaknuti da je kao zapovjednik obrane grada u najtežim trenucima i iskušenjima za grad zasigurno imao najviše zasluga za ovakav uspješan ratni scenario što su prepoznali i županijski vijećnici.

Time je kao jedini umirovljeni visoki časnik predsjednik neke političke stranke postao i laureat ovako iznimnog priznanja koje je plod sudjelovanja u obrani Republike Hrvatske.

Stoga je za očekivati kako će nesebičnost, požrtvovnost, plemenitost i disciplinu koja ga je pratila kao vojnika pretočiti i u političko okruženje gdje u posljednje vrijeme ovakvih atributa sve više nedostaje.