Novosti

Društvene mreže

Predsjednik HSU-a i umirovljeni general HV-a Veselko Gabričević dobio nagradu za životno djelo

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zadovoljstvo nam je izvijestiti javnost kako je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, umirovljeni general Veselko Gabričević, povodom obljetnice Dubrovačko-neretvanske županije dobio nagradu za životno djelo.

Obrativši se nazočnima u srijedu, 11. svibnja, u ime svih nagrađenih, na svečanoj sjednici održanoj u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku istaknuo je važnost obrane i deblokade Dubrovnika u Domovinskom ratu te se još jednom zahvalio svim braniteljima bez kojih ne bi bila moguća današnja svečanost.

Pri tome valja istaknuti da je kao zapovjednik obrane grada u najtežim trenucima i iskušenjima za grad zasigurno imao najviše zasluga za ovakav uspješan ratni scenario što su prepoznali i županijski vijećnici.

Time je kao jedini umirovljeni visoki časnik predsjednik neke političke stranke postao i laureat ovako iznimnog priznanja koje je plod sudjelovanja u obrani Republike Hrvatske.

Stoga je za očekivati kako će nesebičnost, požrtvovnost, plemenitost i disciplinu koja ga je pratila kao vojnika pretočiti i u političko okruženje gdje u posljednje vrijeme ovakvih atributa sve više nedostaje.