Novosti

Društvene mreže

Rezultati izbora – zahvala

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hvala svima koji su dali svoj glas Hrvatskoj stranci umirovljenika i omogućili nastavak rada stranke u lokalnim zajednicama.

Lokalni izbori 2021. su pokazali da je HSU važan faktor u upravljanju na lokalnoj razini u Republici Hrvatskoj i da umirovljenici ovu stranku trebaju.

Velike promjene su se dogodile u mnogim sredinama na koje HSU mora odgovoriti radom, upornošću i jačanjem stranke. Konsolidacija stranke nužna je u cijeloj zemlji kako bi krenula u pripreme za sljedeće parlamentarne izbore.

Prema neslužbenim rezultatima Hrvatska stranka umirovljenika osvojila je 116 vijećničkih mandata, što u županijama, što u gradovima, što u općinama. Iako manji nego na prošlim lokalnim izborima, to je velik broj mandata koji sa sobom nosi odgovornost prema biračima i građanima.

U svim jedinicama lokalne samouprave gdje HSU sudjeluje u predstavničkoj vlasti nastavit ćemo se zalagati za veća prava umirovljenika, što uključuje konkretne prijedloge i projekte poput domova za umirovljenike, dnevne boravke, ugradnju dizala i mnoge povlastice ili rasterećenja umirovljenika.

Tamo gdje nismo ostvarili izborni uspjeh također nastavljamo s radom pripremajući teren za sljedeće nacionalne izbore.

Za HSU.